Eperszörp

A földieper a rózsafélék családjába tartozó kúszónövény, termése az eper. Az eper lehet gömbölyded szív alakú, vagy hosszúkásabb, esetleg egészen kerek, fajtától függően. Színe az élénkpirostól a mélybordóig változhat. Íze jellegzetes, édeskés. Magas a C-vitamintartalma, sok benne a rost, de kevés a kalória. Az eperszörp cukorral, vízzel, esetleg citromlével, tartósítószerrel készül. Többféle elkészítési változata lehetséges, van, aki erjeszti, van, aki rögtön főzi, az eredmény minden esetben felejthetetlen. Hűsítő italokhoz, süteményekhez, krémekhez is használhatjuk.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
78 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
cukor
70 g
vitaminok
A szezont kimaxolva eperkrémlevest készítünk, amit először uborkás tócsni, majd káposztás rétes követ.
NosaltyA mosószer és a tojáshéj keveréke sokaknak bevált házi praktika, ráadásul nem is akármire!
Németh Orsi(Szinte) mindannyian csináljuk, pedig ezzel a szokással többet ártunk, mint gondolnánk.
Szabó AnnaSokan észre sem veszik, pedig szó szerint a lábuk előtt hever ez a szuperélelmiszer.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Ezekkel az élelmiszerekkel csínján kell bánni, mert könnyedén okozhatnak károkat az egyik legfontosabb szervünkben, a májunkban.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.