Eperszörp

Eperszörp

Leírás

A földieper a rózsafélék családjába tartozó kúszónövény, termése az eper. Az eper lehet gömbölyded szív alakú, vagy hosszúkásabb, esetleg egészen kerek, fajtától függően. Színe az élénkpirostól a mélybordóig változhat. Íze jellegzetes, édeskés. Magas a C-vitamintartalma, sok benne a rost, de kevés a kalória. Az eperszörp cukorral, vízzel, esetleg citromlével, tartósítószerrel készül. Többféle elkészítési változata lehetséges, van, aki erjeszti, van, aki rögtön főzi, az eredmény minden esetben felejthetetlen. Hűsítő italokhoz, süteményekhez, krémekhez is használhatjuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Eperszörp

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

78 g

víztartalom

0 g

gramm eperszörp?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

70 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...