Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halászlé Iluska konyhájából

Halászlé Iluska konyhájából
Halászlé Iluska konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég fiatalon, már 20 évesen halászlevet kellett készítenem (sőt, az alaplevet is én állítottam össze), hisz a kedvesem nagyon szereti. Én meg is csináltam, bár féltem, milyen lesz..... de már elsőre jól sikerült. Azóta már sokszor elkészült, mert ki van követelve!!!! :-)))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen, ha valaki nem szereti csípősen, az hagyja ki a chili paprikát!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat megmossuk, esetleg tisztítjuk. A busát és a harcsát a szeletekre vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymával együtt és annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk bele. Fedővel letakarjuk, és jó puhára főzzük.
  2. A főzés végén a paprikakrémet és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk. Kiszedjük a léből a főtt halakat, és a szálkáktól megszabadítjuk úgy, hogy csak a hús maradjon. Turmixgépbe tesszük a lében főtt zöldségekkel és lével együtt. Jól összemixeljük. Ez lesz az alaplé.
  3. Egy tálba öntjük. Paradicsomlével feleresztjük. Esetleg ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Beletesszük a tetszés szerinti darabokra vágott pontyot az alaplébe, és lassú tűzön puhára főzzük. Utána ízesítjük, ha szükséges. A chili paprikát hozzárakjuk. Melegen, egy-egy szelet ponttyal tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 701
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
694 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

halászlé csípősen, halászlé egyszerűen

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

304
ponty 60 dkg
busa 30 dkg
törpeharcsa 20 dkg
vöröshagyma 6 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
víz 2 l
paprikakrém 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 ek
paradicsomlé 1 dl
chili 1 db