r
Nosalty Logó

Halászlé paprikásan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tesco
Halászlé paprikásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1896 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    953.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    4446 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    325.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11854.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    7584 mg
  • Nátrium
    2530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    3812.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    17784 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 2413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 43 Kcal

Elkészítés

  1. A halakat jól megtisztítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a ponty fejéből kivegyük az úgynevezett keserűfogat. Ezután a ponty fejét és valamennyi keszeget két liter vízben elkezdjük, lassú tűzön főzni, mert csak így olvad ki a csontok enyvanyaga.
  2. Amikor az így készülő alaplé már tejszínű lesz, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát. Másfél óra múlva, levesszük a tűzről és átszűrjük.
  3. Az így nyert, átszűrt alaplevet visszatesszük a tűzre, és erős lángon felforraljuk. Amikor forr, beletesszük az előzőleg besózott halszeleteket.
  4. Tizenöt perc főzés után hozzáadjuk a pirospaprikát, és még öt percig főzzük.
  5. A halszeleteket lapátkanállal vesszük ki az edényből. Az elkészült levet megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk. (Tálaláskor a cseresznyepaprikát felszeletelve, külön kell kínálni, hogy a levest, mindenki tetszése szerint ízesíthesse.)
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2856
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 20.

Receptkategóriák

Ha karácsony, akkor halászlé.

Címlapról ajánljuk

További cikkek