r
Nosalty Logó

Halászlé paprikásan

Tesco
Halászlé paprikásan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

603
Kalória
81.4g
Fehérje
7.3g
Szénhidrát
25.4g
Zsír
953.1g
Víz
297g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1896 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    953.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    4446 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    325.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11854.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    7584 mg
  • Nátrium
    2530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    3812.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    17784 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 2413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

  1. A halakat jól megtisztítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a ponty fejéből kivegyük az úgynevezett keserűfogat. Ezután a ponty fejét és valamennyi keszeget két liter vízben elkezdjük, lassú tűzön főzni, mert csak így olvad ki a csontok enyvanyaga.
  2. Amikor az így készülő alaplé már tejszínű lesz, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát. Másfél óra múlva, levesszük a tűzről és átszűrjük.
  3. Az így nyert, átszűrt alaplevet visszatesszük a tűzre, és erős lángon felforraljuk. Amikor forr, beletesszük az előzőleg besózott halszeleteket.
  4. Tizenöt perc főzés után hozzáadjuk a pirospaprikát, és még öt percig főzzük.
  5. A halszeleteket lapátkanállal vesszük ki az edényből. Az elkészült levet megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk. (Tálaláskor a cseresznyepaprikát felszeletelve, külön kell kínálni, hogy a levest, mindenki tetszése szerint ízesíthesse.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Ha karácsony, akkor halászlé.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...