r
Nosalty Logó

Bajai halászlé házi gyufametélttel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pannika
Bajai halászlé házi gyufametélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Halászlé

Házi gyufametélt

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Halászlé

Házi gyufametélt

Összesen 1989 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Halászlé

Házi gyufametélt

Összesen 33 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    927 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8189.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    4139 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    4833.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    7420 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    1600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    4892 micro
  • β-crypt
    1000 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4356 micro
Összesen 1989 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    45 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Halászlé

Házi gyufametélt

  • 10 dkg finomliszt (10-15 dkg, amennyit felvesz, én általában keverem a finomlisztet egy kis teljeskiőrlésűvel)
  • 1 csipet

Elkészítés

Halászlé

  1. Halászlé: a hagymát megtisztítjuk, és aprítógépben pépesítjük, 5 literes fazékban feltesszük a vízzel főni, amikor gyöngyözni kezd, beletesszük a pirospaprikát, sót, borsot, a paprikákat, paradicsomot és a halászlékockákat. Fél órát főzzük, közben lesózzuk a halfilét és a halbelsőséget, majd beletesszük a levesbe, és még fél órát főzzük.
  2. Közben elkészítjük a gyufatésztát. A tojást, a sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk (ha lágy, ragacsos a tészta, akkor lisztet teszünk hozzá, ha túl kemény, akkor pici vizet). Simára gyúrjuk, majd letakarva 1 órát pihentetjük.
  3. Ezután késhát vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és a nyújtódeszkán még 10-15 percig pihentetjük (vigyázni kell, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor nagyon nehéz vágni). Pihentetés után gyufa vastagságúra felmetéljük. Bő sós, forró vízben kifőzzük, és a halászlével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 53358
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pannika 17 recept

A bajai halászlé a család aprajának és nagyjának a kedvence évtizedek óta. Hagyományosan karácsonykor készítem, de gyakran főzöm évközben is.

Hozzávalók

Halászlé

Házi gyufametélt

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!