r
Nosalty Logó

Halászlé 5.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tábori József
Halászlé 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az alapléhez

A halászléhez

Összesen 737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az alapléhez

A halászléhez

Összesen 4418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az alapléhez

A halászléhez

Összesen 29 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    2034 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    4943 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    550.6 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19889.6 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1093 mg
  • Foszfor
    12778 mg
  • Nátrium
    3801 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    12203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    29655 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    2028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    5239 micro
  • β-crypt
    1010 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4159 micro
Összesen 4418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Az alapléhez

A halászléhez

Elkészítés

Az alapléhez

  1. Alaplé készítése:
  2. A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 1 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, belerakjuk az alaplének való halat (a ponty fejét-farkát, a kárászt-keszeget), és felöntjük a teljes vízmennyiséggel, 7-9 l. Belekerül a paradicsom és a zöldpaprika is, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és egy mk őrölt paprikát.
  3. Addig főzzük, amíg teljesen leválik a csontról (kb. 2 óra), azután passzírozzuk a halat. (Passzírozáskor is csak a saját levét öntjük alá, és így passzírozzuk át.)
  4. Halászlé készítése:
  5. Az alaplét fölrakjuk főni, és amikor felforrt, akkor adjuk hozzá a halszeletet. A szelet elhűti, de amikor újra felforrt, hozzáadjuk a cseresznyepaprikát és 1 ek őrölt paprikát. Csak annyira szabad főzni, épp hogy "peszeregjen". 1-1 1/2 óra alatt fő készre.
  6. A fennmaradó paprikát a szelet forrásától számított 3/4 órával később kell hozzáadni. A sósságát a paprika belerakása után nézzük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 187680
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 13.

Ajánló

Forrón, cseresznyepaprikát szétnyomva, természetesen kenyérrel fogyasztva!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halászlé 5.
Tábori József 18 recept

A családban nagyon bejött. Rozsdamentes halfőzőbográcsban készítettem.

Hozzávalók

Az alapléhez

A halászléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?