r
Nosalty Logó

Halászlé 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tábori József
Halászlé 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az alapléhez

A halászléhez

Összesen 737 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az alapléhez

A halászléhez

Összesen 4418 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az alapléhez

A halászléhez

Összesen 29 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3314.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    2034 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    4943 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 737 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    550.6 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19889.6 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1093 mg
  • Foszfor
    12778 mg
  • Nátrium
    3801 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    12203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    29655 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    2028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    5239 micro
  • β-crypt
    1010 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4159 micro
Összesen 4418 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 29 Kcal

Hozzávalók

Az alapléhez

A halászléhez

Elkészítés

Az alapléhez

  1. Alaplé készítése:
  2. A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 1 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, belerakjuk az alaplének való halat (a ponty fejét-farkát, a kárászt-keszeget), és felöntjük a teljes vízmennyiséggel, 7-9 l. Belekerül a paradicsom és a zöldpaprika is, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és egy mk őrölt paprikát.
  3. Addig főzzük, amíg teljesen leválik a csontról (kb. 2 óra), azután passzírozzuk a halat. (Passzírozáskor is csak a saját levét öntjük alá, és így passzírozzuk át.)
  4. Halászlé készítése:
  5. Az alaplét fölrakjuk főni, és amikor felforrt, akkor adjuk hozzá a halszeletet. A szelet elhűti, de amikor újra felforrt, hozzáadjuk a cseresznyepaprikát és 1 ek őrölt paprikát. Csak annyira szabad főzni, épp hogy "peszeregjen". 1-1 1/2 óra alatt fő készre.
  6. A fennmaradó paprikát a szelet forrásától számított 3/4 órával később kell hozzáadni. A sósságát a paprika belerakása után nézzük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 168170
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 13.

Ajánló

Forrón, cseresznyepaprikát szétnyomva, természetesen kenyérrel fogyasztva!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Halászlé 5.
Tábori József 18 recept

A családban nagyon bejött. Rozsdamentes halfőzőbográcsban készítettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves József! Ma ez volt az ünnepi ebéd! Az egész család imádja,kivétel nélkül! A különbség annyi,hogy az alapléhez mi 1 közepes sárgarépát,1 kisebb fehérrépát és egy közepes krumplit is összedarabolunk! Így egy kicsit s?r?bb a leve! Ha kipróbálta kérem jelezze,hogy milyen volt! Kíváncsi vagyok hogy ízlett! Lidi

Tarackos

Sárgarépa,fehérrépa a halászlébe?Atyám.....

Törölt felhasználó

Ez az alaplébe megy......ha minden szétf?tt krumplinyomón átpaszírozom.Annyira öntöm fel vízzel amennyire szeretném hogy híg,vagy s?r? legyen a leve.Majd ha felforrt ízesítem és mehet bele a hal.10 sec. és kész! 5 kg halhoz,1 fehér 1 sárgarépa és egy közepes ökölnyi krumpli! Próbáld ki.........nem rontja el......hidd el!

Zsiki

1-1,5 órát f?zni a halszeletet? Abból újabb alaplé lesz. Én 15, max 20 percig f?zöm és kész.

Tábori József

Nem így van!! Half?z? bográcsnak az a lényege, vissza forgatja a g?zt ( azáltal hogy sz?kebb a szája) . Nem f? szét, ezt tapasztalatból mondom, elég sok halászlét f?ztem már evvel a módszerrel. 10-15-perc alatt nem veszi át az ízeket, szerintem az nem jó!!!

Zsiki

Ma vettem 3 szép pontyot. 5 kg volt pucolva a három. Én mindig tiszai halászlét készítettem, Átolvastam kb 10 receptet, még szakácskönyvekben is szétnéztem. Max 40-50 perces f?zési id?t találtam. (dunainál, ahol patkókat. halderekat f?znek) Tiszainál (paszírozósnál.) ugye filéznél szerintem elég a 15 perc. Ki fogom próbálni. Viszont minden recept azt írta, hogy lobogó nagyon er?s t?zön rotyogtassuk, nyílt láng felett. (én is így szoktam) Te recepted szerint csak gyöngyöztetni kell, szerintem ezért nem f? neked szét. Jó f?z?cskét!

Tarackos

A halászlébe nem teszünk fokhagymát,nem rakunk bele babérlevelet,nem rontjuk el a halászlé s?rítménnyel és nem dinszteljük a hagymát zsíron.

Tábori József

Én így készítem . Érdekl?dve várom a Ön receptjét!!

Tarackos

Az lehet,de akkor annak nem "halászlé" a neve.

Tábori József

Hát mi? Banán pörkölt?

Tarackos

Mondjuk halleves Tjózsi módon.

lesszi Szakács Zoltán

:D :D :D ezen vihogok :D :D :D

lesszi Szakács Zoltán

akkor ezzel a gondolkodásmenettel egyik se halászlé hanem halleves. tjózsi. ne tör?dj a lehúzósokkal. jó a recept és ha finom ki nem tojja le minek hívja :) :) de az a banánpörkölt nagyot ütött... :D :D már viszem is a faszbúkra :) :)

Tábori József

Köszi a pozitív meger?sítést! :)

toth marta

úgy van,nemkell bele egyiksem.

Greg

Nem vagyok híve az itteni vitáknak, de azért mégis van egy minimum, amit a szakács szakma m?vel?inek illene betartani. Tarackossal mindenben egyetértek.

Törölt felhasználó

Szétf?l! De biztossan finom, de nem halászlé

Törölt felhasználó

Régen nem volt ehhez a recepthez hozzászólás, de nekem most muszáj reagálnom. Gondolom, aki "lehúzta" ezt a receptet tisztába van vele, hogy nem egyféle halászlé létezik...??? Ha igen, akkor ne írjon hülyeséget. Ha nem akkor nézzen utána hányféle recept létezik...Pl. dunai, tiszai, balatoni... Attól még mindegyik halászlé.

Tábori József

Kedves Minci79! Én sem értem igazán, miért kell leszólni egy receptet. Szerintem ki kell próbálni!!

Hozzávalók

Az alapléhez

A halászléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek