r
Nosalty Logó

Halászlé Gy.Zsuzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Halászlé Gy.Zsuzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2761 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1668 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 691 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8805.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    3905 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1853.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    6672 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2761 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk.
  2. A hagymát apróra kockázzuk, mint a pörköltnél, a burgonyát is felkockázzuk.
  3. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és egy kicsit pirítjuk.
  5. Belerakjuk a halat (csak a passzírozásnak valót), és kicsit pároljuk, pirítjuk.
  6. Majd félrehúzzuk a tűzről, és fűszerezzük (só, bors, pirospaprika). Felöntjük vízzel, kicsivel többet, mint hogy ellepje, és felforraljuk. Addig főzzük, míg szét nem fő, ugyanis át kell majd passzírozni.
  7. Mikor puhára főtt, akkor elzárjuk a gázt, és átpasszírozzuk. (Passzírozás előtt én egy burgonyanyomóval össze szoktam törni a halat.) Ezután fogunk egy szűrőt (én levesszűrőt használtam), és ebbe szedjük kis adagokban az összetört halat, majd egy kanál segítségével amennyire csak tudjuk, átpasszírozzuk. Így szálkamentes lesz, és jó sűrűségű levest kapunk. Passzírozás közben, mindig adagoljuk egy kis levet a szűrőben levő halhoz, könnyebben megy a passzírozás (ha van paradicsompasszírozó azzal egyszerűbben lehet passzírozni).
  8. Mikor készen vagyunk, akkor a levet visszatesszük a tűzre, és felforraljuk.
  9. Mikor forr, hozzáadjuk a halászlékockákat, majd szétfőzzük. Ezután megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
  10. Miután elég ízletes a levesünk, beletesszük a pontyszeleteket, és kb. 10 percig főzzük. Nem kell tovább, mert szétfő a hal. Nem szabad kavarni sem már ilyenkor, vagy csak nagyon óvatosan, nehogy széttörjük a halszeleteket. Mikor megfőtt elzárjuk a gázt, és friss kenyérrel kínáljuk.
  11. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 35304
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Halászlé Gy.Zsuzsi konyhájából
Gy.Zsuzsi 31 recept

Szilveszter jött, gondoltam halat készítek, babona ide-vagy-oda.:) Így lett halászlé, természetesen csakis Apukám receptje alapján.

Hozzászólások (2)

V2rider

Üdv! A párom is így készíti,szerintem ez nem halászlé,hanem halleves,nálunk ez gyakori vitatéma :-)

Gy.Zsuzsi

Kedves V2rider! Nálunk nincs vita, csak Én f?z?k :) de ha szerinted ez nem halászlé, akkor kíváncsi lennék, hogy milyen a tiéd.

Gabys

Kedves Zsuzsi:) Bocs, h belekotyogok, de nem a halászlével van a probléma. Nálunk is csak ÉN f?z?k halászlét, és engem is kiigazít, poénkodik a családom id?nként, hogy ez hallé, mert ugye a halászt nem f?ztem bele, tehát nem lehet halászlé. De azé teli szájjal eszik:) Szerintem ez csak humor volt V2ridertól. Egyébként majdnem egyformán f?zzük, én krumplit és borsot nem használok, de egyébként szerintem is így jó:) Jó pihenést:) Gabi

V2rider

Szerintem,ha a hagymát megpirítjuk és krumplit is rakunk bele,akkor már nem halászlé,hanem halleves,persze ez is finom,csak ez nem halászlé. :-)

El Chamborgho

Egyet kell értsek.

kulcsarpisti

Bocsánat hogy bele ugatok, de a halászlébe nem használunk olajat hanem zsírral készítjük. Nem f?zünk bele krumplit sem. Halászlé kocka meg isten elleni vétek. Tehát ez inkább halleves.

El Chamborgho

Kedves Gy.Zsuzsi! Látom, a NOSALTY többször kiemelte eme receptedet, és ajánlja a receptet keres?knek. Én a halászlét nem így készítem, de mivel volt szabadid?m, a leírásodat pontosan követve elkészítettem. Finom lett! De ez nem halászlé, és igazán nem is tudnám megfogalmazni, micsoda. Én paksi lévén, az itt szokásos hallét szeretem, melyben sem olaj, sem zsír, sem üvegesre pirított hagyma nem szerepel. Azt mi a pörkölthöz használjuk. De érdekességnek jó volt, elfogyott!! Bár többet nem f?zöm.

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsi, Én Délafrikában élek de mégis f?zök egyes magyar ételeket (honvágy ellen). Ponty itt egyáltalán nincs, és halászlékocka sincs. Viosnzt van sokféle tengeri hal, és mint édesvizi hal a tilápia is helyettesiti a pontyot. Sajnos a tilápia Kinából jön és tele van mindenféle káros anyaggal, ugyhogy inkább nem használom. Odahaza különböz? kis halakból lehetett egy sürübb halászlét csinálni, mig a nagyobb halszeletek a f? fogáshoz tartoztak. Itt ilyen kis halak sincsenek . Persze rákfélék, és rengeteg tengeri herkenty?k vannak, de ezekb?l igazi halászlé nem készithet?. magam csinálok egy "halászlékockát", persze nem a zigazi. Paprikapor (indiai) van, nem is rossz, és kókuszolajjal f?zünk, amelynek ize semlegesitve van (nem kókusziz?). A leginkább használt tengeri halak nevét sajnos nem tudom magyarul (hake, dorado,soldier,salmon,kingklip). A tengeri halak azonban igen gyakran sok higannyal vannak szennyezve s ez igen káros, többek közt hajkihulláshoz vezethet. Nahát. Talán érdekesnek találtad ezt a hozzászólást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek