Pontyfej

Leírás

A ponty egyike a leginkább kedvelt és legtöbbször fogyasztott halaknak Magyarországon. Húsa rendkívül ízletes, bár kissé szálkás, az idősebb példányok húsa pedig kissé zsíros is lehet. Számtalan magyaros halétel alapanyaga. A pontynak nem csak a húsát, hanem a fejét és a farkát is fel szokták használni a konyhában. A ponty fejével általában fehér húsú halakból készült halleveseket, halászlét ízesítenek. Bár sokak kedvét biztosan elveszi a látvány, de íze rendkívül zamatos, érdemes megkóstolni.

Pontyfej
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Pontyfej

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm pontyfej?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

7 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...