r
Nosalty Logó

Finom halászlé Évibabától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi baba
Finom halászlé Évibabától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 281 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3405 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 25 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1514 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 281 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    402.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17975.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    808 mg
  • Foszfor
    8328 mg
  • Nátrium
    7180 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    9606.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    18171 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    1381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2671 micro
  • β-karotin
    9224 micro
  • β-crypt
    624 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 3405 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 25 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket jól megmossuk, besózzuk, és félrerakjuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és nagyobb kockára felvágjuk.
  3. Egy nagyobb bográcsban, legalább 6-7 liter vízben odarakjuk főzni a hal aprólékot, a hagymát, a zöldségeket, a halászlékockákat. Erős lángnál kb. 2 órát főzzük.
  4. Ezután a tűzről lehúzzuk a bográcsot, és a hallevet egy nagy edénybe átpasszírozzuk (ettől lesz jó sűrű a leves).
  5. A sűrű alaplevet visszarakjuk a bográcsba főzni. Ha nagyon sűrű lenne a leve, hígítsuk tetszés szerint hideg vízzel.
  6. Ameddig felforr, elkészítjük a paprikás mártást: (A konyhában szoktam elkészíteni). A zsírt felolvasztjuk, elzárjuk a tüzet, és hozzákeverjük a pirospaprikát, a borsot és a piros aranyat.
  7. Ha a bográcsban felforrt az alaplé, hozzáadjuk a paprikás mártást (kis forró levest öntünk a mártáshoz, jól kikeverjük) a levest megkeverjük.
  8. Mehetnek bele a sózott halszeletek. Most már nem keverjük, csak rázogatjuk a bográcsot, a tüzet is mérsékeljük. Fontos a kóstolás, ha sótlan most sózunk, ha véletlenül sós lenne, egy kis vizet öntünk hozzá. 8-10 percig főzzük, és kész.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 20093
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Ajánló

A halászlé szabadtűznél bográcsban a legfinomabb, de konyhában elkészítve is kiváló. Az alaplevet minél több hal aprólékából főzzük, annál finomabb. (De ha apróléknak, csak ponty fejek és farkak vannak, úgy is jó lesz).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom halászlé Évibabától
Évi baba 38 recept

A halászlét a férjemmel közösen szoktuk főzni, de fontos megjegyeznem, a férjem a főszakács. Nagyobb összejöveteleknél, pl szülinapokon készítjük el ezt a nagyon ízletes levest. A hallevet le is lehet fagyasztani és karácsonykor elővenni! A halászlevet, ahogy mi készítjük, nagyon szeretik a barátaink. Csak ajánlani tudom mindenkinek. A képen az alaplé (pont felforrt) állapot látható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek