r
Nosalty Logó

Finom halászlé Évibabától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi baba
Finom halászlé Évibabától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 281 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3405 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 25 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1514 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 281 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    402.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17975.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    808 mg
  • Foszfor
    8328 mg
  • Nátrium
    7180 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    9606.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    18171 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    1381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2671 micro
  • β-karotin
    9224 micro
  • β-crypt
    624 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 3405 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 25 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket jól megmossuk, besózzuk, és félrerakjuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és nagyobb kockára felvágjuk.
  3. Egy nagyobb bográcsban, legalább 6-7 liter vízben odarakjuk főzni a hal aprólékot, a hagymát, a zöldségeket, a halászlékockákat. Erős lángnál kb. 2 órát főzzük.
  4. Ezután a tűzről lehúzzuk a bográcsot, és a hallevet egy nagy edénybe átpasszírozzuk (ettől lesz jó sűrű a leves).
  5. A sűrű alaplevet visszarakjuk a bográcsba főzni. Ha nagyon sűrű lenne a leve, hígítsuk tetszés szerint hideg vízzel.
  6. Ameddig felforr, elkészítjük a paprikás mártást: (A konyhában szoktam elkészíteni). A zsírt felolvasztjuk, elzárjuk a tüzet, és hozzákeverjük a pirospaprikát, a borsot és a piros aranyat.
  7. Ha a bográcsban felforrt az alaplé, hozzáadjuk a paprikás mártást (kis forró levest öntünk a mártáshoz, jól kikeverjük) a levest megkeverjük.
  8. Mehetnek bele a sózott halszeletek. Most már nem keverjük, csak rázogatjuk a bográcsot, a tüzet is mérsékeljük. Fontos a kóstolás, ha sótlan most sózunk, ha véletlenül sós lenne, egy kis vizet öntünk hozzá. 8-10 percig főzzük, és kész.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19503
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Ajánló

A halászlé szabadtűznél bográcsban a legfinomabb, de konyhában elkészítve is kiváló. Az alaplevet minél több hal aprólékából főzzük, annál finomabb. (De ha apróléknak, csak ponty fejek és farkak vannak, úgy is jó lesz).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom halászlé Évibabától
Évi baba 38 recept

A halászlét a férjemmel közösen szoktuk főzni, de fontos megjegyeznem, a férjem a főszakács. Nagyobb összejöveteleknél, pl szülinapokon készítjük el ezt a nagyon ízletes levest. A hallevet le is lehet fagyasztani és karácsonykor elővenni! A halászlevet, ahogy mi készítjük, nagyon szeretik a barátaink. Csak ajánlani tudom mindenkinek. A képen az alaplé (pont felforrt) állapot látható.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Én azt hiszem nem kellene ezt a szakács dolgot annyira er?ltetni. 15 szelet ponty mekkora halnak a 15 szelete? 1,5 vagy 6-7 kilósé? Az egy nagy kamu, hogy mindenkinek ízlett. Hazudjanak? Kóstolunk, sózunk, vizet öntünk??? JJJJaaaajjjjj!!!

Évi baba

Sajnálom a rosszindulatú megjegyzésed...de nem foglalkozom vele. Kíváncsian várom a te receptjeidet...

Törölt felhasználó

Igazad van! Az pofázzon, aki vajaskenyéren meg m?zlin kív?l már f?zött olyat, amit meg is tud mutatni!

Évi baba

Kedves Sancho! Köszönöm, a visszajelzésedet! Egyébként egy bogrács versenyen második helyezést értem el ezzel a recepttel! Ezt nem szeretem volna leírni de bánt, hogy kétségbe vonja az illet?, hogy finom e vagy nem. Én a NoSaltyra azért raktam föl ezt a receptet ,hogy ötletet adjak (nem valami díjért). A recepteket nem kell szó szerint megcsinálni, azért vannak, hogy egy részét tud alkalmazni ,vagy tovább gondolni. Azt gondolom,hogy ez nem az a hely ahol rossz indulatú beszólásoknak kellene lennie, hanem kulturált hangnemben megosztani az észrevételeket,..... hogy esetleg én ezt így csinálnám...stb ...Bocsánat a hosszú válaszért Nagyon szép napot kívánok!! Évi b.

Törölt felhasználó

Nem hosszú, egyáltalán. Nekem is van díjnyertes pityókatokányom fenn. Legjobbakat!

Törölt felhasználó

Szia Éva! Nem régen regisztráltam ezen az oldalon. Nem titkoltan azért, mert nem volt nokedli receptem :-) , nem tudtam nokedlit csinálni! Nem vagyok szakács és nem is leszek, megmaradok felhasználó :-) ! Azt viszont tudom, mert már jó néhány alkalommal bográcsoztunk, hogy a t?z sem mindig egyformán ég és a só sem egyforma min?ség?! Bográcsban kétszer ugyanolyat f?zni képtelenség! Finomat sokszor lehet, egyformát nem! :-) Ahogy írod, ezek a receptek nagyon jó ötletek, annak akinek van fantáziája és a kísérletez? kedv? embereknek! Természetesen önmagukban is megállják a helyüket! Ismerjük a mondást, miszerint, ahány ház...! Ezért is olvasgatom a recepteket! Most kövezzenek meg érte a NAGY SZAKÁCSOK, de én az alaplébe dobok egy szem krumplit is! Jól s?ríti a levet! S?t, ha tehetem akkor a törpeharcsát sem hagyom ki bel?le :-) ! Neked is és mindenkinek szeretnék köszönetet mondani azért, hogy veszed, veszitek a fáradtságot és megosztjátok velük ezeket a csodás íz élményeket! Csakobonz :-)

Évi baba

Kedves Csokobonz! Nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és írtál,és nagyon örülök annak, hogy te is úgy látod a NOSALTY lényegét, ahogy én. Nagyon jó ötlet a krumpli, én is szoktam belerakni néha, törpe harcsát, ha fog a férjem szintén rakok bele. És természetesen igazad van abban is, hogy ahány ház annyi szokás stb stb.... Én köszönöm, hogy elismerted a munkámat, munkánkat! További szép hetet! Évi b

Törölt felhasználó

Megintcsak! Bár nincsen receptem: hal piros paprika só, víz, veres hagyma! de sose halászlékocka, pirosarany pityu

Törölt felhasználó

Persze biztossan finom, de nem halászlé..... aneve

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.