r
Nosalty Logó

Finom halászlé Évibabától

Évi baba
Finom halászlé Évibabától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

281
Kalória
33.5g
Fehérje
9.1g
Szénhidrát
12g
Zsír
800.6g
Víz
112.7g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 25 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    800.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1514 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    402.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17975.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    808 mg
  • Foszfor
    8328 mg
  • Nátrium
    7180 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    9606.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    18171 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    1381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2671 micro
  • β-karotin
    9224 micro
  • β-crypt
    624 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 3405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 25 kcal

Elkészítés

  1. A halszeleteket jól megmossuk, besózzuk, és félrerakjuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és nagyobb kockára felvágjuk.
  3. Egy nagyobb bográcsban, legalább 6-7 liter vízben odarakjuk főzni a hal aprólékot, a hagymát, a zöldségeket, a halászlékockákat. Erős lángnál kb. 2 órát főzzük.
  4. Ezután a tűzről lehúzzuk a bográcsot, és a hallevet egy nagy edénybe átpasszírozzuk (ettől lesz jó sűrű a leves).
  5. A sűrű alaplevet visszarakjuk a bográcsba főzni. Ha nagyon sűrű lenne a leve, hígítsuk tetszés szerint hideg vízzel.
  6. Ameddig felforr, elkészítjük a paprikás mártást: (A konyhában szoktam elkészíteni). A zsírt felolvasztjuk, elzárjuk a tüzet, és hozzákeverjük a pirospaprikát, a borsot és a piros aranyat.
  7. Ha a bográcsban felforrt az alaplé, hozzáadjuk a paprikás mártást (kis forró levest öntünk a mártáshoz, jól kikeverjük) a levest megkeverjük.
  8. Mehetnek bele a sózott halszeletek. Most már nem keverjük, csak rázogatjuk a bográcsot, a tüzet is mérsékeljük. Fontos a kóstolás, ha sótlan most sózunk, ha véletlenül sós lenne, egy kis vizet öntünk hozzá. 8-10 percig főzzük, és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 130 p

A halászlét a férjemmel közösen szoktuk főzni, de fontos megjegyeznem, a férjem a főszakács. Nagyobb összejöveteleknél, pl szülinapokon készítjük el ezt a nagyon ízletes levest. A hallevet le is lehet fagyasztani és karácsonykor elővenni! A halászlevet, ahogy mi készítjük, nagyon szeretik a barátaink. Csak ajánlani tudom mindenkinek. A képen az alaplé (pont felforrt) állapot látható.

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek