Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halászlé ahogy Katrin készíti

Halászlé ahogy Katrin készíti
Halászlé ahogy Katrin készíti
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a halászlét, főleg azt, ami frissen fogott halból készül. Én bajaiasan készítem, nem passzírozom, így tanultam Anyukámtól...

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Én halászlé után szinte mindig túrós tésztát készítek... nagyon szeretjük ezt a két ételt együtt!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket besózzuk, s félretesszük kb. 1 órára.
  2. Közben megfőzzük sós vízben a gyufatésztát. De rizstésztával is nagyon finom…
  3. Amikor letelt az 1 óra, akkor a halszeleteket berakjuk egy lábosba, felöntjük vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, azt is belerakjuk, s az összetört halászlékockákat is. Néha óvatosan megkeverjük, nehogy összetörjenek a halszeletek.
  4. Kb. 20 perc után megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ha nem, akkor utána sózunk. Aki akar, tehet bele erős paprikát, mi nem szeretjük, így én soha nem teszek bele, nekünk így finom!
  5. Igazából forrástól számítva kb. fél óra alatt elkészül a halászlé, megfő a hal, az íze finom lesz.
  6. Utána átszűrjük a halászlét. Külön tálban tálaljuk a halászlét, külön tányérban a halakat, s külön tányérban a tésztát hozzá.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 939
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bajai halászlé, halászlé passzírozás nélkül, hallé gyufatésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

293
hal 1 kg
1 teáskanál
víz 2 l
vöröshagyma 1 nagy db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
halászlékocka 2 db
gyufatészta 20 dkg