r
Nosalty Logó

Halászlé ahogy Katrin készíti

Katrin
Halászlé ahogy Katrin készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

293
Kalória
30.2g
Fehérje
33.5g
Szénhidrát
4g
Zsír
524.8g
Víz
60g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    524.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6998.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    4656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    2624.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A halszeleteket besózzuk, s félretesszük kb. 1 órára.
  2. Közben megfőzzük sós vízben a gyufatésztát. De rizstésztával is nagyon finom…
  3. Amikor letelt az 1 óra, akkor a halszeleteket berakjuk egy lábosba, felöntjük vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, azt is belerakjuk, s az összetört halászlékockákat is. Néha óvatosan megkeverjük, nehogy összetörjenek a halszeletek.
  4. Kb. 20 perc után megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ha nem, akkor utána sózunk. Aki akar, tehet bele erős paprikát, mi nem szeretjük, így én soha nem teszek bele, nekünk így finom!
  5. Igazából forrástól számítva kb. fél óra alatt elkészül a halászlé, megfő a hal, az íze finom lesz.
  6. Utána átszűrjük a halászlét. Külön tálban tálaljuk a halászlét, külön tányérban a halakat, s külön tányérban a tésztát hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Szeretjük a halászlét, főleg azt, ami frissen fogott halból készül. Én bajaiasan készítem, nem passzírozom, így tanultam Anyukámtól...

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...