Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal kókuszban

Hal kókuszban
Hal kókuszban
40 perc / előkészület: 35 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátokat hívtunk kerti grillezésre, és valami megszokottól eltérővel szerettem volna meglepni őket. A korábban már jól bevált csirkés-tarjás-kolbászos-sültkrumplis előzmények miatt kicsit tartottam a fogadtatástól, lélekben fel is készültem, hogy egyedül kell majd legyűrnöm mind a négy szeletet. Nos, csak annyit mondok, örültem, hogy a végén jutott nekem is egy falat.

Nem kell megriadni a Pangasiustól, minden nagyobb élelmiszerboltban lehet kapni fagyasztva (ezt kevésbé ajánlom), és frissen is folyamatosan beszerezhető a Corában, vagy a Metróban, kilója 1700 Ft körül mozog.


hozzávalók / 4 adag

A páchoz

A sütéshez

A körethez

ajánlat

Vadrizzsel vagy citromos rizottóval is érdemes kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenti hozzávalókból készítsünk pácot, majd egyenletesen oszlassuk el a halszeleteken.
  2. Hagyjuk állni a hűtőben, minimum fél órát.
  3. Amíg a hal úszik a pácban, készítsünk hozzá rizsköretet. Én csodás illata és aromája miatt a Basmatit vagy a Jázmint ajánlom, de ha csak sima van otthon, az sem gond – készre főzés után bolondítsuk meg 1 evőkanál kókuszreszelék, 1 dl forró tej és 2 dkg vaj keverékével (a bolondítás persze mindenféle rizsnek hasznára válik). 
  4. Amikor a rizs elkészült, egy teflon serpenyőben hevítsünk 1 ek olíva-, vagy szőlőmagolaj és 2 dkg vaj keverékét.
  5. Süssük a halat szép pirosra - ropogósra, ez oldalaként kb. 2 percet vesz igénybe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 551
elküldve: 1
receptkönyvben: 205
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kókuszos hal, kókuszos halfilé, kókuszos pangasiusfilé

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monduk
monduk Sun, 2013-04-28 12:54

Kedves Modosa!
Hal függő vagyok, de csak most akadtam erre a fantasztikus receptre.
Lenyűgözött az ízek harmóniája,nagyon finom volt. Valóban sokat számít a rizs minősége is.
Én vadrizzsel kevert "Prémium " márkájú Basmati rizzsel készítettem a leírtak szerint, tejjel,vajjal ,
kókusszal.A gyermekeim, unokáim voltak vendégségben,el voltak varázsolva velem együtt.Ezt a sikert
Neked köszönhetem és köszönöm,ezzel a recepttel bővül a halas lehetőségek tárháza és még nagyon sokszor kerül az asztalunkra Szép napot kívánok Neked és még sok ilyen recept feltöltését Kata

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2011-02-04 11:59

Kedves Modosa,
Halra éheztem, receptet kerestem, és a Tiédre bukkantam - el is készítettem tegnap este. A főpróba ma délben lesz, persze alaposan megkóstolgattam főzés közben és végén is, és azt mondtam, ejha, micsoda pikáns ízkavalkád. Majdnem 2 órát volt a hal a pácban, és azzal együtt sütöttem meg, nem volt szívem a finom kókuszt, mézet, szójaszószt és balzsamecetet kidobni. A páromnak rizst főztem hozzá, saját részre bulgurt. Bár játszottam a gondolattal, hogy javaslatod szerint felturbózom a köretet kókusszal, tejjel és vajjal, mégsem tettem, mert a pác elegendő zaftot biztosít a halhusinak.

soneri
soneri Thu, 2010-09-23 23:53

Ma megcsináltam, és bátran mondhatom, hogy állandó tagja lesz étkezéseinknek. :) Köszönjük.

modosa
modosa / modosa Fri, 2010-09-24 08:32

Nagyon örülök, hogy ízlett, nálunk is rendszeresen terítékre kerül :) üdv, Anikó

494
pangasius 40 dkg
kókuszreszelék 4 ek
mandula 2 dkg
chiliszósz 4 ek
szójaszósz 2 ek
balzsamecet 1 ek
méz 1 teáskanál
1 kk
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 2 dkg
jázmin rizs 20 dkg
kókuszreszelék 1 ek
tej 1 dl
vaj 2 dkg