Cápaharcsa-filé fokhagymás kapormártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
BackerMan

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
125g pangasius149 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
18 kcal
A mártáshoz
Összesen
404
Kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
500g pangasius595 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
71 kcal
A mártáshoz
Összesen
1607
Kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
18.6g pangasius22 kcal
-
6.3g citrom1 kcal
-
7.4g paradicsom1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.7g fehérbor3 kcal
-
9.3g burgonya5 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A mártáshoz
-
13.4g kapor6 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
18.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
60
Kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1125.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 440.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
404
Kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 114.7 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4503.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 1488 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1511 mg
-
Nátrium 1012 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1760.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1475 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 426 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 676 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 203 micro
-
β-karotin 904 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
1607
Kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 191 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
60
Kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
50 dkg pangasius
-
1 db citrom
-
2 db paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
25 dkg burgonya
-
1 ek napraforgó olaj
A mártáshoz
-
2 csokor kapor
-
3 csapott ek finomliszt
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A halhoz
- Egy edényben a halat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a kakukkfűvel. Tegyük rá a zúzottfokhagymát és a karikára vágott citromot (előtte mossuk meg és tenyérrel nyomva görgessük végigaz asztalon, így egy kis levet ereszt), és végül a félbevágott paradicsomokat is tegyük az edénybe. Takarjuk le fóliával és rakjuk a hűtőbe legalább 2 órára.
- A krumplit pucoljuk meg,karikázzuk fel, éstegyük fel főni egyhén sós vízbe. Melegítsük elő a sütőt.
- Fogjunk egy jénait (lehetőleg tepsi formájút), tegyünk bele egy kis olajat, és karikázzuk bele a vöröshagymát. Tegyük bele a halat, a paradicsomot és a citromotis. Öntsükalá a levét és locsoljuk meg a borral.
- Fedjük le fóliával, és 180- 200 fokos sütőben pároljuk 10 percig. Vegyük le a fóliát, és10-15 percig süssük. Időközönként locsoljuk meg a levével, nehogy kiszáradjon.
- Aprítsuk fel a kaprot és vegyük ketté.
- Egy normál méretűserpenyőben világos rántást készitünk az olaj, liszt és a fele kapor hozzáadásával. Hozzáadjuk a sót, borsot és a tejszínt és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem híg legyen. Ha tejjel csináljuk, akkor is ezt az állagot kell elérnünk.
- Összeforraljuk és beletesszük a maradékkaprot és fokhagymát. Vigyázzunk, mert ha sok a fokhagyma, akkor csípős lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15108
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.
Ajánló
Aki ismeri ezt a halfélét, annak nem kell bemutatni. Aki nem szereti nagyon a hal ízét, de szeretne egészséges ételt enni, annak ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

BackerMan
39 recept
Ismét egy kis egészséges étel. Omega 3-ban gazdag és arra szüksége van a szervezetnek. Ezen a halon van egy kis zsír, én azt le szoktam vágni. Nincs külön íze, de nem szeretem. Ha valakit szintén zavar, az pucolja meg.
Hozzászólások (1)
Nagyon jó recept, finom karácsonyi vacsora lett bel?le, köszönjük a receptet! :-)