r
Nosalty Logó

Cápaharcsa-filé fokhagymás kapormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BackerMan
Cápaharcsa-filé fokhagymás kapormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 1607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 60 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4503.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1488 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1760.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    426 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    904 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Egy edényben a halat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a kakukkfűvel. Tegyük rá a zúzottfokhagymát és a karikára vágott citromot (előtte mossuk meg és tenyérrel nyomva görgessük végigaz asztalon, így egy kis levet ereszt), és végül a félbevágott paradicsomokat is tegyük az edénybe. Takarjuk le fóliával és rakjuk a hűtőbe legalább 2 órára.
  2. A krumplit pucoljuk meg,karikázzuk fel, éstegyük fel főni egyhén sós vízbe. Melegítsük elő a sütőt.
  3. Fogjunk egy jénait (lehetőleg tepsi formájút), tegyünk bele egy kis olajat, és karikázzuk bele a vöröshagymát. Tegyük bele a halat, a paradicsomot és a citromotis. Öntsükalá a levét és locsoljuk meg a borral.
  4. Fedjük le fóliával, és 180- 200 fokos sütőben pároljuk 10 percig. Vegyük le a fóliát, és10-15 percig süssük. Időközönként locsoljuk meg a levével, nehogy kiszáradjon.
  5. Aprítsuk fel a kaprot és vegyük ketté.
  6. Egy normál méretűserpenyőben világos rántást készitünk az olaj, liszt és a fele kapor hozzáadásával. Hozzáadjuk a sót, borsot és a tejszínt és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem híg legyen. Ha tejjel csináljuk, akkor is ezt az állagot kell elérnünk.
  7. Összeforraljuk és beletesszük a maradékkaprot és fokhagymát. Vigyázzunk, mert ha sok a fokhagyma, akkor csípős lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16097
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Ajánló

Aki ismeri ezt a halfélét, annak nem kell bemutatni. Aki nem szereti nagyon a hal ízét, de szeretne egészséges ételt enni, annak ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Ismét egy kis egészséges étel. Omega 3-ban gazdag és arra szüksége van a szervezetnek. Ezen a halon van egy kis zsír, én azt le szoktam vágni. Nincs külön íze, de nem szeretem. Ha valakit szintén zavar, az pucolja meg.

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?