r
Nosalty Logó

Hagyományos babgulyás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dipankrin
Hagyományos babgulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3023 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    861 micro
  • β-karotin
    2164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1539 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    199.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5731.4 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1233 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    878 mg
  • Foszfor
    2613 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    2994.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1468 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    5164 micro
  • β-karotin
    12987 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    9235 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 3023 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 78 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott szalonnát 2 evőkanál felhevített zsíron megpirítjuk, majd jöhet rá a felaprított hagyma és a fokhagyma. Kissé megdinszteljük, majd megszórjuk a füstölt fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, valamint hozzákanalazzuk a paradicsompürét. Enyhén lepirítjuk, ügyelve, hogy oda ne kapjon a paprika.
  2. Ezután jöhet bele a felkockázott paprika és erős paprika is. Pár percig rotyogtatjuk az alapot, majd sózzuk-borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és összepirítjuk az alappal. Majd mehet bele a kockázott paradicsom, a beáztatott bab, és felöntjük kb. egy fél liter vízzel. Belekeverünk 3 darab babérlevelet, majd lefedjük, és 60 percet közepes lángon, időnként megkevergetve főzzük.
  4. Amikor a bab már félpuha, jöhet a levesbe a kis kocákra vágott répa, fehérrépa, zeller és burgonya (ezt nagyobb darabokban hagyjuk.)
  5. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és további 40-45 percet főzzük. Közben időnként megkevergethetjük, és szükség szerint önthetünk hozzá még vizet., utólag pedig ízesíthetjük még sóval, borssal, csípőssel.
  6. A levest melegen, tejföllel, petrezselyemmel és friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 453
  • 7 napos nézettség: 2685
  • Össznézettség: 49964
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 14.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek
Hagyományos babgulyás
Dipankrin 5 recept

Legyen szó csirkepaprikásról, rakott káposztáról, paprikás krumpliról vagy más hagyományos ételről, mind a főzés öröme és a jó ízek jegyében születtek. Ilyen lenne ez a babgulyás is: egy igaz magyar fogás, amely fűszerekben gazdag marhahúsból, szalonnából, beáztatott fejtett babból és rengeteg zöldségből készül. Ez az étel egy pompás és egyszerűen elkészíthető egyedényes csoda, amit kenyérrel vagy a levesbe beleszaggatott galuskával még tartalmasabbá tehetünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...