Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás bográcsban Marcsisef konyhájából

Babgulyás bográcsban Marcsisef konyhájából
Babgulyás bográcsban Marcsisef konyhájából
230 perc / előkészület: 30 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén babgulyással kezdtük a bográcsozást.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Friss kenyérrel vagy pogácsával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockára vágott szalonnát a bogrács aljában zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a szintén apróra vágott vöröshagymát szalmasárgára dinszteljük, félrehúzzuk,  beletesszük az őrölt paprikát és megkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, összekeverjük és fehéredésig pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, befűszerezzük (só, egész bors, stb.) és kb. 1/2 órát főzzük, majd az előző nap megmosott és beáztatott babot hozzáadjuk az áztató lével együtt.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk.
  5. Ha a hús már félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket a burgonya kivételével (az majd egy fél óra múlva kerül bele). Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel  és  tovább főzzük
  6. Mikor már minden megfőtt, akkor belecsipkedjük a csipetkét. Készre főzzük.
  • elkészítettem: 83 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 51 307
elküldve: 37
receptkönyvben: 121
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, buli receptek
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marhagulyás, gulasch, bográcsban főtt babgulyás marhahússal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sztankone
sztankone Fri, 2017-05-26 09:55

Mióta kipróbáltam ezt a receptet,nem is akarok másképp babot főzni.Persze nem mindég bográcsban.Fazékban osztom hárommal a hozzá valókat.
Nagyon fincsi.

sztankone
sztankone Sat, 2017-01-21 13:55

Másodszor készítettem el a bográcsgulyásod.Családom szerint most is isteni lett.
Köszönöm.

V2rider
V2rider / V2rider Sun, 2016-03-13 18:43

Üdv Marcsiséf!
Tegnap megfőztem a recepted alapján a babgulyást egy 10 tagú társaságnak. Nagy sikert aratott,igazán finom lett !!! köszi a receptet! :)

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2013-10-17 06:22

Gratulálok!Végre egy jó babgulyás recept amiben nincs gulyáskrém,ételízesítő netán olaj.

Üdv:Tarackos

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2013-05-19 18:28

Kedves Torma!
Megható, hogy szeretettel gondolsz rám bográcsozás közben is.
Remélem, hogy a bográcsos lencse gulyást felteszed.
Nagyon örülünk,hogy megjött a jó idő és csatasorba tudjuk állítani a kerti fegyvereinket,
a bográcsot, a grillsütőt, a tárcsát.
Az anyák napját gyerekekkel, unokákkal együtt egy bográcsban főtt vegyespörkölttel ünnepeltük meg.
Szintén kívánok Nektek szép nyarat jó egészséget és sok-sok finomságot.
Sok puszi Marcsi.

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-19 10:32

Marcsi és a bogrács-gulyás.. :))) Gondoltam Rád ma is; mi is gulyásoztunk (lencsével!)! Guszta a fotó!!!Gyönyörû nyarat, további sok jó gulyással, pörkölttel :))) Üdv, Torma :)

965
marhalábszár 2 kg
füstölt szalonna 30 dkg
fejtett bab 50 dkg
burgonya 4 db
fehérrépa 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
sárgarépa 2 közepes db
zeller 2 kis db
karalábé 1 közepes db
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 12 szem
majoranna 1 kk
köménymag 1 kávéskanál
babérlevél 4 db
fűszerpaprika 3 ek
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tojás 2 db
finomliszt 17 dkg