r
Nosalty Logó

Babgulyás bográcsban Marcsisef konyhájából

Marcsisef
Babgulyás bográcsban Marcsisef konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

965
Kalória
78.2g
Fehérje
76.5g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
382.6g
Víz
176.3g
Koleszterin
15.5g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 965 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 7742 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    382.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    643 micro
  • β-karotin
    2241 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 965 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    626 g

Zsír

  • Összesen
    305.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13857.6 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    521 mg
  • Kálcium
    2209 mg
  • Vas
    117 mg
  • Magnézium
    1607 mg
  • Foszfor
    7159 mg
  • Nátrium
    2054 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    611.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    124 mg

Víz

  • Összesen
    3061.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1902 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    70 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    970 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    145 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2577 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    5141 micro
  • β-karotin
    17925 micro
  • β-crypt
    757 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    6123 micro
Összesen 7742 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Az apró kockára vágott szalonnát a bogrács aljában zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a szintén apróra vágott vöröshagymát szalmasárgára dinszteljük, félrehúzzuk, beletesszük az őrölt paprikát és megkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, összekeverjük és fehéredésig pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, befűszerezzük (só, egész bors, stb.) és kb. 1/2 órát főzzük, majd az előző nap megmosott és beáztatott babot hozzáadjuk az áztató lével együtt.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk.
  5. Ha a hús már félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket a burgonya kivételével (az majd egy fél óra múlva kerül bele). Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és tovább főzzük
  6. Mikor már minden megfőtt, akkor belecsipkedjük a csipetkét. Készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 200 p

Idén babgulyással kezdtük a bográcsozást.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek