r
Nosalty Logó

Habsipkás meggyes lepény

Angie
Habsipkás meggyes lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

1158
Kalória
29.1g
Fehérje
197.6g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
295.3g
Víz
222.9g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
99.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

Összesen 1158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

Összesen 4623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1724.9 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    295.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1753 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 1158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6899.8 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1443 mg
  • Vas
    413 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2546 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    790.5 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    7010 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 4623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A négy tojássárgáját a tejföllel, az olajjal, a túróval, sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral összedolgozzuk, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát nyújtható keménységűre gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk a tésztát, beletesszük a tepsibe és zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztás után keményítő segítségével zselés állagúra főzzük, majd beterítjük vele a tésztát.
  4. A gyümölcsös tésztát előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük 180 fokon.
  5. A tojásfehérjétket a cukorral és citromlével keményre verjük, majd bekenjük vele a sütinket, és alacsony hőfokon (50 fok) kb. 40 perc alatt megszárítjuk a sütemény tetején a habot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35*38

Az anyukám készített régebben ilyen sütit, és most eszembe jutott, milyen rég is ettem:-). Egyébként friss gyümölccsel is finom, mi félbevágott szilvával próbáltuk zselésítés nélkül, úgy is tökéletes:).

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...