Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habsipkás meggyes lepény

Habsipkás meggyes lepény
Habsipkás meggyes lepény
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyukám készített régebben ilyen sütit, és most eszembe jutott, milyen rég is ettem:-). Egyébként friss gyümölccsel is finom, mi félbevágott szilvával próbáltuk zselésítés nélkül, úgy is tökéletes:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A cukormázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A négy tojássárgáját  a tejföllel, az olajjal, a túróval, sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral összedolgozzuk, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát nyújtható keménységűre gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk a tésztát, beletesszük a tepsibe és zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztás után keményítő segítségével zselés állagúra főzzük, majd beterítjük vele a tésztát.
  4. A gyümölcsös tésztát előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük 180 fokon.
  5. A tojásfehérjétket a cukorral és citromlével keményre verjük, majd bekenjük vele a sütinket, és alacsony hőfokon (50 fok) kb. 40 perc alatt megszárítjuk a sütemény tetején a habot.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35*38 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 962
elküldve: 40
receptkönyvben: 584
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Angie

Mióta szakács: 2010.09.26.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos-meggyes szelet, meggyes szelet cukros tojáshabbal

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyali-fali
nyali-fali Wed, 2013-07-03 19:03

a zselésitéssel voltak problémáim. Nem szoktam keményitőt használni, lehet, hogy nem tudok vele bánni. Borsónyi csomók keletkeztek a meggypürében. Hiába szórtam bele még több keményitőt, így is folyós lett. Gondoltam, lehűtöm, úgy majd összeáll, de sajnos nem. Most sül, kiváncsi vagyok, mi lesz a végeredmény?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-07-01 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Orsha
Orsha Sun, 2012-06-17 18:03

Ma elkészítettem, frissen szedett meggyből és dupla tojás fehérjével, mert a múlt héten tiramisu készült.
Isteni finom lett... Köszi az ötletet!

Katiali
Katiali Wed, 2012-04-25 18:41

Már régóta tervezem az elkészítését. Látom, hogy a tészta nem ázott el, és nagyon jó az állaga a gyümölcsnek. Ahhoz, hogy ez összejöjjön, nekem több információ kell.

Ugye készíthetjük friss, mélyhűtött, és befőtt gyümölcsből is. Pontosan kellene tudnom, miből mennyi kell.

Katiali

Angie
Angie / Angie Wed, 2012-04-25 18:56

Kedves Katiali!
Én mélyhűtöttből készítettem, ezért kellett a keményítő, hogy a levét összefogja.... Mert hogy a meggy imád levet ereszteni :) De az összes fagyasztott gyümölcs. Ahogy a receptben is írtam, 1kg fagyasztott gyümölcshöz 3-4 ek keményítő kell. Ha befőttből csinálod, akkor azt vedd figyelembe, hogy alapvetően édes süteményt fogsz kapni, hiszen a teteje is nagyon édes! Friss gyümölcsből nem próbáltam még, de ha kipróbálod, írd meg kérlek, milyen lett :)
Jó sütést kívánok!
Angie

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Mon, 2010-11-15 22:34

Vettem negyed kiló túrót,időközben feleségem is vett fél kilót. :) Így lett sok túróm.
És mivel a túróba is csak sárgáját raktam így az összes fehérjét felvertem,ezáltal jó nagy habom is lett.
Ha nem lett volna a gyümölcs még Rákóczi túrósnak is beillett volna. :)

Angie
Angie / Angie Mon, 2010-11-15 22:58

Húúúhhaaaa:D Akkor nagyon magas és nagyon guszta sütid lett:) Azt már át sem lehet harapni:) Csak villával csipegetni:D

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Mon, 2010-11-15 22:11

Szia
Én is megcsináltam a hétvégén és nagyon jó lett. Én vegyes fagyasztott gyümölcsöt tettem a tetejére meggy....ribizli....eper stb, és nem csak a sütibe tettem túrót hanem a gyümölcs alá is,nem is keveset,kikeverve cukorral és tojással.. :) Jó volt nagyon.

Angie
Angie / Angie Mon, 2010-11-15 22:20

Kedves bcsaba73!
Akkor Te még fel is turbóztad, úgy biztosan még finomabb volt! Örülök hogy jó alapötletet adtam a sütidhez:) Lehet majd én is hasznosítom a Te ötletedet:)

gara
gara Mon, 2010-11-15 13:53

Kedves Angie !
A hétvégén meg sütöttem a sütit mindenkinek ízlett! Egy pici észrevétel az elkészítésben írsz tejről de az
egyáltalán nem szerepel a hozzávalókban és szerintem nincs is rá szükség nekem anélkül is jó lett a tészta.a gyümölcsöt szerintem lehet ízesíteni cukor ,méz ki hogy szereti és milyen gyümölcsöt használ.
Szerintem étkezési keményítőt ,ha nincs valakinek otthon pudinggal is lehet helyettesíteni.
Összességében finom süti:-) :-)

Angie
Angie / Angie Mon, 2010-11-15 14:16

Kedves gara!
Köszi hogy szóltál, biztos szerelmes voltam amikor gépeltem:D Az eredeti receptben úgy volt hogy vagy egy kevés tejföl vagy pici tej kell bele, na én a tejfölt választottam, hozzávalókban is az szerepel, de az elkészítésnél már elbambultam és a tejet is belevettem....Mindenesetre ezt most javítottam a receptben:)
Nekem nem kellett a gyümölcshöz cukor, mert ezt most úgynevezett "cseresznyemeggyel" készítettem, ami átmenetet képez ízében a két gyümölcs között, tehát nem annyira savanyú mint a sima meggy. Viszont ha savanyú, akkor persze jól jöhet egy kis édesítés, el tudok képzelni akár egy kis fahéjat is a gyümölcsös réteg részeként....:)
Örülök hogy az elírásom ellenére is jól sikerült és ízlett a süti:)

Angie
Angie / Angie Sat, 2010-11-13 10:15

Én felhasználtam a levét is, mert utána nem enged olyan sokat, és akkor meg lehet vízzel kellene pótolni:) Nekem még magozni is kellett, így forró vízbe tettem a fagyasztott cuccot, pár perc alatt fel is puhult, kimagoztam és egyből ment is az edénybe amiben összefőztem. Tehát ment bele bőven a levéből, nem csöpögtettem le.

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Fri, 2010-11-12 23:23

Angie,szerinted túró nélkül működik ez a süti ? Sajnos nincs itthon túróm, pedig elkészíteném a sütit.

Angie
Angie / Angie Fri, 2010-11-12 23:43

Nos, a fene se tudja:D Biztosan működik, hiszen minden benne van a túró nélkül is, ami szokott lenni egy tésztában. Szerintem az állagán, a sűrűségén mindenképp változtat a túró, lazítja a tésztát. Valószínűleg az ízéből is hiányozni fog, bár nem érezhető ki különösebben a túró íze a sütiben. Őszintén szólva még nem próbáltam nélküle, ha kipróbálod, kérlek írd meg hogy sikerült:)

Angie
Angie / Angie Fri, 2010-11-12 20:50

Örülök hogy tetszik:) Remélem ízleni is fog! Ha majd lesz időd, szívesen venném a visszajelzésedet kóstolás után:)

1157
tojássárgája 4 db
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 8 ek
tehéntúró 20 dkg
1 csipet
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 40 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
meggy 1 kg
étkezési keményítő 4 csapott ek
tojásfehérje 4 db
citromlé 1 tk
cukor 20 dkg