Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos- banános torta

Habos- banános torta
Habos- banános torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát 7.-én készítettem el a szülinapomra, az interneten akadtam rá, nagyon jó kis recept!!!  Az egész családnak ízlett! :) a maradék tojáslikőr meg mellé elfogyott :D

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Hulalás tejszínnel ajánlatos csinálni, mert az jól felverhető, és a zselatinból pedig elég a rendes kis zacskós is. Én Dr Oetker zselatin fixet használtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tojásokat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, lisztezzük be, majd a beleöntött tésztát süssük meg előmelegített sütőben.
  2. A süteményt hagyjuk kihűlni a formában.
  3. A banánokról fejtsük le a héjukat, majd hosszában vágjuk mindegyiket félbe, és fektessük egymás mellé a tészta tetejére a formában. Locsoljuk meg a rummal és a citrom levével.
  4. A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.
  5. 1,5 deci vízbe rakjuk a  zselatinport, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt gyenge tűznél melegítsük meg,( ám semmiképpen se főzzük fel!).
  6. A maradék tejszínből verjünk kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral meg a tojáslikőrrel. A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti tetjén.
  7. A tortát  tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. (ajánlatos egy éjszakán át szilárdítani)
  8. Tálalás előtt csatoljuk le róla a formát, reszeljük a tetejére az étcsokoládét, és karikázzunk rá egy banánt.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 315
elküldve: 3
receptkönyvben: 144
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Almási Zsófia

Mióta szakács: 2011.02.28.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

banános-pudingos-tejszínes torta, habos banántorta, banántorta tejszínnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

419
cukor 8 dkg
1 csipet
fahéj 1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
banán 3 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
rum 2 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
zselatin 10 g
habtejszín 4 dl
tejföl 25 dkg
tojáslikőr 2.5 dl
cukor 4 dkg
étcsokoládé 4 dkg
banán 1 közepes db