r
Nosalty Logó

Túrós gyümölcstorta ahogy wondi készíti

NS
Túrós gyümölcstorta ahogy wondi készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

422
Kalória
17.8g
Fehérje
58.8g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
166.4g
Víz
148.5g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
42.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4413.2 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    235.1 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    665.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1431 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskóta alapot teljesen szokványos módon csinálom, illetve annyi eltéréssel, hogy a tojásfehérjék felverésével kezdem. Tehát a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszüka 3 evőkanál cukrot, a 3 tojássárgáját, majd a végén laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük. (Én alsó-felső sütést szoktam használni, így kb. 15 perc alatt megsül.)
  3. A túrót villával összetörjük, kb. 2 evőkanál tejföllel lazítjuk, hozzákeverjüka cukrot, vaníliás cukrot, és belereszeljüka citromhéjat.
  4. A lapzselatinra hideg vizet engedünk, majd amikor megpuhult teljesen, leöntjükróla. A puha zselatinlapocskákat felolvasztjuk, majd hozzáöntjüka túróhoz.
  5. A túrós tölteléket ráöntjüka kihűlt torta alapra.
  6. A barackok levét leöntjük,jól lecsorgatjuk, majd 6 cikkre vágjuk, és körberakjukvele a túró tetejét.
  7. Színtelen tortazseléből vékony réteget húzunka gyümölcsre. A tortazseléhez a barackbefőtt levét használjuk. Cukrot nem adunkhozzá. A tortazselé tasakján előírtaknak megfelelően készítjükel.
  8. Kb. 1 órára hűtőbe kell tenni, azután fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

3 nagyon édesszájú férfiemberrel áldott meg a sors, ezért aztán nagyon gyakran sütök. Egyik délután ott tobzódtak a konyhában, hogy édesség, édesség.... Mondtam, hogy "de hát semmi sincs itthon, alig van pár tojás". Óóó, akkor süss gyümölcstortát. Én meg megláttam a túrót a hűtőben, és úgy gondoltam, hogy eltérek a megszokottól, és a szokásos vaníliapuding helyett csinálok a gyümölcs alá egy túrós réteget. A torta fogyásának sebességéből arra következtetek, hogy ízlett nekik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek