r
Nosalty Logó

Sárgabarack-torta nyersen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nicki
Sárgabarack-torta nyersen
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Összesen 225 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Összesen 1358 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Összesen 156 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 225 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    5216 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1358 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Elkészítés

A tésztához

  1. Az aszalt barackot beáztatjuk a vízbe, és hagyjuk puhulni 2-3 órát, majd turmixgépben pürésítjük.
  2. A friss barackot megtisztítjuk, kimagozzuk, és turmixgépben pürésítjük.
  3. A pürésített aszalt barackkal elkeverjük a kakaóport, mandulát, majd az amaránthoz adjuk, és összedolgozzuk (olyan lesz, mint a kókuszgolyó massza), a masszát egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, amit előzőleg kókuszreszelékkel szórjunk be vastagon. Hűtőben kihűtjük.
  4. A friss barackpürét ízesítjük a rózsavízzel, agave sziruppal, citromlével (ízlés szerint), majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat, és várunk 15 percet, amíg kocsonyásodik, szilárdul, ekkor az amarántos rétegre öntjük.
  5. Hűtőben tovább dermesztjük.
  6. A kesuhabhoz a vizet, agave szirupot és a vanília kikapart belsejét elkeverjük a kesudióval, és turmixgépben pürésítjük, minél finomabbra, habosabbra.
  7. Tálalás előtt a torta tetejére kanalazzuk, friss sárgabarack darabokkal díszítjük. Kicsit benedvesített, jó éles késsel szeleteljük.
  8. Ez a mennyiség egy 18 cm kapcsos tortaformához elég. Bármilyen gyümölccsel készíthető.
  • Tepsi mérete: 18
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12160
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Az élő étel kedvelőinek.

Receptkategóriák

A recept glutén-, tojás-, finomított cukor- és laktózMENTES. A gyümölcs sincs hőkezelve, így minden vitamint tartalmaz.:) Az utifűmaghéjat bioboltokban lehet kapni . Az indiai útifű növény magja kiváló élelmi rost forrás, mivel nagyon finom, apró rostszálak találhatók benne, vízből képes a saját tömegének 10-15-szörösét (akár hússzorosát) is felszívni, ami által egy lágy, zselészerű anyagot képez.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Címlapról ajánljuk