Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres gyümölcstorta

Szedres gyümölcstorta
Szedres gyümölcstorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen, nyáron üdítő friss vagy fagyasztott szederből, mindegy, akkor is vitaminforrás.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajjal kikenünk, majd lisztezzük. Ha van szilikonforma, az még jobb.
  2. A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd a formába öntjük, kenőkéssel elkenegetjük simává.
  3. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűlt, elkészítjük a vaníliás pudingot, és készre főzzük, majd a kifordított tortára öntjük.
  5. Megrakjuk frissen szedett, nagy szemű fekete szederrel.
  6. Az előírtnak megfelelően elkészítjük a zselatint, amit gyümölcstortákhoz lehet kapni. Majd a tortára öntjük úgy, hogy betakarja mindenhol a gyümölcsdarabokat.
  7. Erre tejszínhabot verünk fel cukorral, és nyomózsákból szépen kidíszítjük vele tortánkat. Ezután lehűtjük a fogyasztásig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 959
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szedertorta, klasszikus gyümölcstorta, pudingos szedres torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

819
tojás 4 db
vaj 6 dkg
cukor 15 dkg
citromhéj 1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
finomliszt 12.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
szeder 20 dkg
tortazselé 1 csomag
habtejszín 3 dl
cukor 1 ek