r
Nosalty Logó

Szamócás gyümölcsorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Szamócás gyümölcsorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3476.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 1751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.
  2. A kész masszát kivajazott és kilisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  3. Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük.
  2. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a margarint, és robotgéppel habosra verjük. A pudingos krémet a tortára tesszük és szépen elsimítjuk.

Díszítés

  1. A friss szamócát megmossuk, levesszük a leveles részét és felszeleteljük. A szeleteket a krémre tesszük. Ezután elkészítjük a tortazselét.
  2. Fél csomag zselét egy kis edénybe teszünk, majd adunk hozzá kb 1 – 1,5 dl vizet, és lassú tűzön felmelegítjük, majd közepes hőmérsékletre visszahűtjük, és a torta tetejére csorgatjuk, kanál segítségével eloszlatjuk. A kész tortát szamócavirággal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 158
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szamócás gyümölcsorta
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!