r
Nosalty Logó

Gyümölcsös bolero torta

Salamon Csilla
Gyümölcsös bolero torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

1452
Kalória
18.7g
Fehérje
231.9g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
377.7g
Víz
263.3g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
155.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Összesen 1452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Összesen 5798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Összesen 184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    377.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6206.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1971 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    1656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    927.5 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1510.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 5798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat, tejet és a sütőporos lisztet.
  2. Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
  3. Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez:

  1. A pudingport a hideg tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és sűrűre főzzük. Beletesszük a citrom levét és a reszelt héját.
  2. A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez adjuk.
  3. Vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük, és a krémhez adjuk.

Tetejére:

  1. A cukrot kikeverjük a pudingporral és a boleró italporral. Felengedjük vízzel, megfőzzük, és kihűtjük.
  2. A megsült és kihűlt tésztát kivesszük a formából, rákenjük a citromkrémet, erre rá a boleró krémet, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Díszítéshez:

  1. Az epret megmossuk (a zöldjét nem vesszük le róla), és kettévágjuk, az ananászkarikákat is félbevágjuk.
  2. A torta tetejét kívülről körberakjuk kettévágott ananászkarikákkal, közéjük tesszük a félbevágott eper- és szőlőszemeket, majd tálcára tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Unokaöcsém ballagására készítettem el ezt a tortát.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek