Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mascarponés torta

Almás-mascarponés torta
Almás-mascarponés torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szlovák oldalon találtam az alapreceptet, kicsit átformáztam, és tényleg nagyon finomra sikerült :)

hozzávalók / 8 adag

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítése: A tojásfehérjét felverjük, és ha már kemény lett, akkor hozzáadjuk a kristálycukrot. Jól összekeverjük, aztán felváltva hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat. Ha jól össze van keverve, akkor lassan beleforgatjuk a lisztet a kakaóval, és mehet is a sütőbe.
  2. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Közben megszurkáljuk, elég szépen feljön sütőpor nélkül is.
  3. Az almás krém elkészítése: Az almát meghámozzuk, és kicsikre összevágjuk. Feltesszük főni 100 ml vízzel meg a kristálycukorral, és addig főzzük, míg jó puha lesz az alma. Nem kell szétfőzni, picit lehet kemény.
  4. Közben a 200 ml vizet összekeverjük a vaníliás pudinggal, és ha már puha az alma, akkor levesszük a tűzhelyről, és apránként hozzáadjuk a vaníliás pudingot. Gyorsan kell kavarni, mert hamar összeugrik és görcsös lesz. Visszatesszük a tűzhelyre, és addig főzzük, míg meg nem keményedik a krém. Aztán rögtön melegen rátesszük a langyos, kész kakaós piskótára. Azért forrón, mert ha hagyjuk kihűlni megdermed, és nem lehet szétkenni. A tortaformában tegyük rá, és szépen kenjük el rajta.
  5. A mascarponés krém elkészítése: A hulalát felverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a likőrrel (én csokisat használtam). A mascarponés krémet hozzákeverjük a hulalához, és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt az almás krém, akkor rátesszük a tetejére a mascarponés krémet.
  6. Kivesszük a formából, és megcsorgatjuk egy kis csokival.
  7. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 100
elküldve: 11
receptkönyvben: 176
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Wicky

Mióta szakács: 2013.10.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponekrémes almás torta, pudingos almás torta, vaníliás almás torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilia113
lilia113 Sun, 2014-11-02 11:30

Kedves Wicky! Tegnap, azaz 1-jén megsütöttem ezt a finomságos sütit, nagyon jól sikerült a párom már karácsonyra is ezt kéri megsütni! Csak legekben tudjuk dicsérni ezt a sütit! Üdv.

527
tojás 3 db
cukor 100 g
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 85 g
instant kakaópor 20 g
alma 800 g
cukor 100 g
víz 300 ml
vaníliás pudingpor 2 tasak
mascarpone 250 g
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
növényi habtejszín 250 ml
tojáslikőr 0.5 dl