r
Nosalty Logó

Csokis-körtés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Csokis-körtés torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez 1.

Krémhez 2.

Csokiöntethez

Összesen 914 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez 1.

Krémhez 2.

Csokiöntethez

Összesen 5492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez 1.

Krémhez 2.

Csokiöntethez

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 914 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    316.8 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4359.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1785 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.4 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2545 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 5492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez 1.

Krémhez 2.

Csokiöntethez

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta: a 4 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, majd a vajjal, a kakaóporral ésa liszttel, melybe belekeverjük a sütőport. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét.
  2. Megmossuk a körtét, kimagozzuk, meghámozzuk, és körülbelül 2 cm vastag cikkekre vágjuk.
  3. A tésztát kivajazott, lisztezett kör alakú sütőformába töltjük, egyenletesen szétoszlatjuk, a tetejére sűrűn rárakjuk a körteszeleteket, hogy a tésztát szinte teljesen befedje.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Ha megsült félretesszük kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
  5. Krém 1.: 3 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a pudingporral és egy kevés tejjel. Felrakjuk a maradék tejet főni, amikor forr, beleöntjük a pudingporos keveréket, egyet rottyan, és levesszük a tűzről, ezt is félretesszük hűlni.
  6. Krém 2.: a vajat kikeverjük a porcukorral, és ha kihűlt a pudingos krém, akkor belekeverjük.
  7. A kihűlt tortára egyenletesen felhordjuk a vaníliás krémet, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. Csokiöntet: vízfürdőn felolvasztjuk a felkockázott csokoládét a vajjal. Ízlés szerint bőségesen vagy csak dekorálni felhordjuk a csokiöntetet a kihűlt tortára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5745
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Ajánló

A krém készítésénél kimaradt tojásfehérjéből kókusz-földimogyoró csókot készítünk :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-körtés torta
Pancsika 101 recept

Imádjuk az idény gyümölcsöket, és mindig valamelyik megihlet.:-) Most az isteni vilmos körte, melyhez tökéletesen passzol a kakaós piskóta és a vaníliakrém.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez 1.

Krémhez 2.

Csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.