r
Nosalty Logó

Csokis-körtés torta

Pancsika
Csokis-körtés torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez 1.

Krémhez 2.

Csokiöntethez

914
Kalória
12g
Fehérje
100.9g
Szénhidrát
52.8g
Zsír
130.5g
Víz
337.4g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
63.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez 1.

Krémhez 2.

Csokiöntethez

Összesen 914 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez 1.

Krémhez 2.

Csokiöntethez

Összesen 5492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez 1.

Krémhez 2.

Csokiöntethez

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 914 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    316.8 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4359.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1785 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    605.4 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    783.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2545 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 5492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta: a 4 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, majd a vajjal, a kakaóporral ésa liszttel, melybe belekeverjük a sütőport. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét.
  2. Megmossuk a körtét, kimagozzuk, meghámozzuk, és körülbelül 2 cm vastag cikkekre vágjuk.
  3. A tésztát kivajazott, lisztezett kör alakú sütőformába töltjük, egyenletesen szétoszlatjuk, a tetejére sűrűn rárakjuk a körteszeleteket, hogy a tésztát szinte teljesen befedje.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Ha megsült félretesszük kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
  5. Krém 1.: 3 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a pudingporral és egy kevés tejjel. Felrakjuk a maradék tejet főni, amikor forr, beleöntjük a pudingporos keveréket, egyet rottyan, és levesszük a tűzről, ezt is félretesszük hűlni.
  6. Krém 2.: a vajat kikeverjük a porcukorral, és ha kihűlt a pudingos krém, akkor belekeverjük.
  7. A kihűlt tortára egyenletesen felhordjuk a vaníliás krémet, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. Csokiöntet: vízfürdőn felolvasztjuk a felkockázott csokoládét a vajjal. Ízlés szerint bőségesen vagy csak dekorálni felhordjuk a csokiöntetet a kihűlt tortára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádjuk az idény gyümölcsöket, és mindig valamelyik megihlet.:-) Most az isteni vilmos körte, melyhez tökéletesen passzol a kakaós piskóta és a vaníliakrém.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...