r
Nosalty Logó

Gyümölcsleves diétásan

Margó48
Gyümölcsleves diétásan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

407
Kalória
4.8g
Fehérje
101.2g
Szénhidrát
2.4g
Zsír
552.2g
Víz
-
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
78.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    552.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 407 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.5 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 814 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. A mélyhűtött cseresznyét és a meggyet forró vízbe rakjuk. Teatojásba rakjuk a szegfűszeget, a darabos fahéjat, és feltesszük főzni.
  2. A frissen leszedett almát, őszibarackot, fekete szedret, szilvát, citromot alaposan megmossuk.
  3. A megmosott almát, őszibarackot héjazzuk, feldaraboljuk. A szilvát kimagozzuk, és a citrom karikákkal együtt a többihez tesszük főzni. Kicsit később a fekete szedret is beletesszük egy csipet sóval. Amikor az alma puha a többi is elkészül, behabarjuk.
  4. A gyümölcscukrot elkeverjük a tönkölybúza fehér liszttel, először kevés rizstejjel, majd az egésszel elkevervebeleöntjük a forró gyümölcslevesbe, állandó kevergetés közepette. Aki több tejet szeretne, lehet többet is beletenni. Még kb. 5 percet főzzük, és utána hideg vízbe állítjuk, hogy minél előbb langyosra hűljön. Nyáron hűtőbe tesszük, és hidegen nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Most próbáltuk ki fekete szederrel, mert eddig ananász darabok voltak benne, de így is finom volt. Az adatokat nehéz volt megítélnem, mert én nagy mennyiségeket főzök, mert a maradékot elviszi a család. Az árat pedig azért nem tudtam megtippelni, mert saját termésből készült.

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...