r
Nosalty Logó

Könnyed fordított almatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Könnyed fordított almatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Almaragu

Tészta

Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Almaragu

Tészta

Összesen 5173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Almaragu

Tészta

Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2191.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.6 g
  • Cukor
    530 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 5173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Almaragu

Tészta

Elkészítés

Almaragu

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és felnegyedeljük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben a mézet (vagy a cukrot egy kevés vízzel) közepes hőmérsékleten elkezdjük karamellizálni addig, amíg be nem sűrűsödik, és sűrű karamellállaga lesz.
  3. Ekkor belehelyezzük az almadarabokat, és 6-8 percig pároljuk, hogy az alma kissé megpuhuljon. Fűszerezzük fahéjjal és locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon be. Miután ezzel megvagyunk, félretesszük hűlni.

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 22 cm-es tortaforma oldalát olajjal kikenjük, liszttel körbeszórjuk, majd a hűtőbe tesszük. A sütőpapírt azért nem javasoljuk, mert beleragadhat a szirupos alma.
  2. A tojásokat cukorral habosra (fehéredésig, kb. 10-15 percig) verjük, majd folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban hozzáadjuk az olajat. Ezután mehet bele a vaníliaaroma, citromhéj, a fahéj és a baracklekvár.
  3. Ehhez a keverékhez hozzászitáljuk a lisztet, amit előzőleg a szódabikarbónával összekevertünk. Majd az egészet összefogatjuk óvatos, de határozott mozdulatokkal, lehetőleg egy irányban. Figyeljünk arra, hogy ne törjük össze a tojásos habot! Érdemes gumispatulával dolgozni.
  4. A tortaforma aljába ízlésesen és egyenletesen elhelyezzük az almadarabokat és rácsorgatjuk a maradék szirupot, majd erre halmozzuk a tésztát. Kicsit lekocogtatjuk az egészet, majd légkeveréses sütőben 170 C fokon 30-40 percig sütjük.
  5. Amikor elkészült, óvatosan és még melegen (!) fordítsuk rá fejjel lefelé egy tortatálra, és vegyük le róla a formát. Ha ezzel hűlésig várnánk, a ragacsos alja valószínűleg megszilárdulna, és az egész beleragadna a formában.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 2323
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 08.

Receptkategóriák

Könnyed fordított almatorta
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Nem tudtok mit kezdeni a már fonnyadásnak indult almákkal? Akkor hát itt ez az egyszerű, könnyed és isteni almatorta, ami egy kiadós leves után akár második fogásnak is tökéletes. Pénztárca- és energiabarát recept, szóval mindenki kedvelni fogja a családban. Ha van otthon egy kevés dió, azt is csempészhettek a tésztába, attól csak még gazdagabb lesz az íze és az állaga. Vaníliafagylattal vagy sodóval tálalva pedig egy nagyon extra desszertet kaphatunk.

Hozzávalók

Almaragu

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek