Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított almatorta másképp

Fordított almatorta másképp
Fordított almatorta másképp
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sztorija elég egyszerű: valami almatortát kerestem a neten, találtam is, de egy kicsit formáztam rajta a saját ízlésünkre. Mi nagyon szeretjük, sokszor megsütöm, a receptem eddig féltett volt, de annyira sikeres nálunk az egyszerűsége és a fenomenális íze miatt, hogy hátha másnál is ilyen örömöt okoz. smiley

Sok sikert!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy normál méretű kapcsos tortaformát vastagon kikenünk vajjal.
  2. Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a tortaforma alját kibéleljük az almaszeletekkel.
  3. A cukor kb. felét összekeverjük a fahéjjal, és rászórjuk az almaszeletekre. A maradék cukrot, a tojások sárgáját, a citrom héját és a tejszínt krémesre keverjük, csipet sót szórunk bele, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
  4. Ha megvan, óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét. Vigyázzunk vele, mert elég masszív a tészta, és elsőre kevésnek tűnik, de elég kell legyen. Ha megvan, rásimítjuk a masszát az almaszeletekre, és beletoljuk az előmelegített sütőbe.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük mindenképp, hogy megsült-e. Ha megsült, akkor még forrón kivesszük, körbevágjuk a forma széle mentén, és ráborítjuk egy tányérra úgy, hogy a kapcsos forma alja rajta maradjon. Levesszük a formát, és a forma alját egy késsel óvatosan leválasztjuk róla.
  6. A fahéjas cukor karamellizálódik a tetején, és ráfolyik a tortára. Valami isteni finom, akár hidegen, akár melegen. Ha valaki szeretne, az almaszeletekre szórhat egy kis apróra vágott diót (én nem szoktam, így is nagyon finom!) Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 599
elküldve: 22
receptkönyvben: 174
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

lolabi

Mióta szakács: 2011.12.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas-almás torta, almás pitetorta, fordított almatorta fahéjasan

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szabonehbea
szabonehbea Sat, 2014-09-27 16:38

Almás pitére nem volt időm, így erre a receptre esett a választásom. Tényleg nagyon finom, egyszerű, és gyors. Egy baj azért van vele.....kevés :-) :-) :-) . Köszi a receptet :-)

Hendzsi
Hendzsi / Hendzsi Fri, 2012-11-02 17:08

Nem rég készítettem el én is ezt a tortát! Egyszerűen isteni lett :) Annyi változás volt, hogy tejszín helyett tejet használtam, mert csak az volt itthon. Emiatt egy kicsit híg lett a tészta, úgyhogy picivel több lisztet adtam hozzá, de így is nagyon finom lett :) Köszönöm a receptet!

lolabi
lolabi / lolabi Thu, 2012-12-06 19:30

Kedves Hendzsi, nagyon szívesen, egészségetekre! :) A tej szuper ötlet, majd én is kipróbálom úgy! Üdv :)

lolabi
lolabi / lolabi Wed, 2012-10-31 14:52

Elnézést, csak most látom a hozzászólásokat. Nagyon szívesen a receptet, mi is nagyon szeretjük :)

Zsoff
Zsoffancs / Zsoff Tue, 2012-10-09 19:09

Helló! Épp most készítettem el, nagyon finom lett, a tészta is könnyű és ízletes, ráadásul nagyon gyorsan megvan. Nekem annyi problémám volt vele, hogy a karamell egy része kicsorgott a kapcsos formából :-( nektek nem volt ilyen problémátok?

lolabi
lolabi / lolabi Wed, 2012-10-31 14:53

Kedves Zsoff!
Igen, sajnos ez nálam is előfordul néha. :) Ettől függetlenül tényleg nagyon finom. Jó étvágyat! :)

annamandala
annamandala Wed, 2012-09-05 20:01

A recept alapján ma készítettem el először ezt a valóban nagyon finom almatortát!!Köszönöm szépen,hogy föltettétek!!!

472
alma 3 db
cukor 20 dkg
fahéj 1 ek
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 12 dkg
habtejszín 2 dl
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tojásfehérje 2 db
vaj 1 ek