r
Nosalty Logó

Osztrák almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Osztrák almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 3470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Mindig robotgéppel egyneműsítjük. A kókuszreszeléket, lisztet, vaníliás pudingot, fahéjat és sütőport összekeverjük egy nagyobb tálban, majd apránként hozzáadjuk a cukros-vajas masszát, és összegyúrjuk. Hideg helyen tároljuk.
  2. A töltelék elkészítése: az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és a cikkeket felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Majd megszórjuk tetszőleges mennyiségű cukorral vagy mézzel, a darált dióval (mandulával), hozzáadjuk a baracklekvárt és a rumot is, és kevés búzadarát. Összekeverjük óvatosan, hogy az almát ne törjük össze.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk (eléggé szakad a tészta, de több liszttől már nem lesz ugyanolyan finom, ezért ajánlott vastagon lisztezni, a sütőpapírral kibélelt tortaformába gyorsan belecsempészni, az se baj, ha a szélét csak belenyomkodjuk, és nem tökéletesen egyenletes).
  4. A tortaformát kibéleljük a tésztával, lekenhetjük egy kevés lekvárral a tetejét, valamint megszórjuk étkezési búzadarával, és így borítjuk rá az almás tölteléket. A tetejére apróra vágott diót szórunk, illetve kevés darabolt sárgabarackdarabokat (de ez el is hagyható).
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  6. Mikor teljesen kihűlt tudjuk csak szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13628
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Ajánló

Legutóbb nem tettem hozzá barackkompótot, hanem vastagon megszórtam cukros fahéjjal. Ami a sülés alatt jól rá karamellizálódott.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Míg Grazban tanultam, kaptam ezt a receptet egy kiló almához. :) Mikor hazajöttem lefordítottam, első alkalommal el is készítettem. A család nagy örömére. Vaníliasodóval tálaltam, szerintem jól kiegészítette, és így még különlegesebb volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!