Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves házi csipetkével

Gulyásleves házi csipetkével
Gulyásleves házi csipetkével
155 perc / előkészület: 15 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki ismeri, és szinte mindenki szereti.
Igen, egy gőzölgő, nagy tál gulyáslevesnél kevés jobb dolog kerülhet egy hazai ebédlőasztalra!
Ez a mi kedvenc verziónk!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd felaprítjuk/kockázzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd kb. 2-2,5 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy méretű lábasban a zsírt felhevítjük, üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát. Visszahelyezzük a tűzre, felöntjük egy kevés vízzel, és addig főzzük, míg a víz teljesen elpárolog. (Zsírjára pirítjuk.)
  3. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és néhány perc alatt fehérre pirítjuk. Jöhetnek a fűszerek, a fokhagyma, majd a felkockázott paradicsom és paprika. Sűrű kevergetés mellett, lefedve, 60 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a répákat, a zellergumót, a burgonyát, és a felaprított zellerlevelet és petrezselymet. Felöntjük 2-2,5 liter vízzel, majd újból letakarjuk, és további 50 percig főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét.
  5. Beleszórjuk a levesbe a csipetkét, további 5-10 percig főzzük, majd erős paprikával, kenyérrel tálaljuk.

A csipetkéhez

  1. Egy tálba öntjük a hozzávalókat, tésztává gyúrjuk, majd ízlés szerint kisebb-nagyobb méretű darabokat lecsippantunk belőle. Letakarva pihentetjük, míg a leves fő.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 550
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
911 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulasch, marhagulyás

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

istvanbene66
istvanbene66 Thu, 2019-01-31 15:04

A gulyáslevesben nincsen zöldség, nincsen zeller, nincsen babérlevél, nincsen fokhagyma. nincsen köménymag, nincsen zellerlevél,

Szalonnából olvasztott zsíron dinsztelt hagyma, pirospaprika, marhahús, krumpli, só, egy paprika, egy paradicsom, cseresznyepaprika, esetleg őrölt bors. Ami másból készült, az a szalongulyás. Igazi labanc étel, semmi köze a gulyásleveshez. Az ősi főzési mód szerint mindent beleraknak egyszerre a kondérba, alá gyújtanak és elmennek a gulyával foglalkozni. Valaki pedig néha ránéz a tűzre. Mikor készen van, akkor esznek.

458
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
marhalábszár 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
paprika 1 db
babérlevél 2 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 db
burgonya 40 dkg
zellerlevél 2 db
petrezselyem 0.5 csokor
víz 2 l
finomliszt 80 g
tojás 1 db
1 teáskanál