Nosalty Logó

Csülkös tarhonyaleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Jolimami
Csülkös tarhonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1873 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 50 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 375 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3750 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    3226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    6287 micro
  • β-karotin
    15278 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 1873 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon a tarhonyát sűrűn kevergetve közepesen barnára pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot.
  2. Erre rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk, majd jöhet a zöldpaprika, ezt is2 percig kevergetjük,ezután rászórjuk fűszerpaprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
  3. Újabb 2 perc kevergetés utána fazékba tesszük a pörköltet, sült hús kockát, fűszereket, a répákat és a zellert, felöntjük 2,5 liter forró vízzel, és kb. 15 perc alatt közepes tűzön összefőzzük.
  4. Fedő alatt pihentetjük 10 percig (a tarhonya ezalatt teljesen megpuhul, és felszívja a lé egy részét).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4633
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Ajánló

Ez nem egy különlegesen innovatív Nobel-díjas recept, tisztában vagyok vele, de annyira kellemes, könnyű leves született, hogy mindenképpen meg akartam osztani Veletek. Cukorbetegeknek: fenti mennyiségből 3,2 l leves lett, 1 dl-ben 3 gramm a szénhidrát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jolimami 45 recept

Hétvégi bográcsos csülökpörköltből maradt egy akkora mennyiség, ami egy embernek sok, kettőnek kevés, legcélszerűbbnek tűnt, hogy gulyásleves legyen belőle. Fejemben motoszkált a gondolat, hogy mi lenne, ha krumpli helyett tarhonya lenne a levesbetét, így hát kipróbáltam. Gyorsan össze lehet dobni, hiszen a tarhonya pirulgatása alatt előkészíthető a többi zöldség. A pirított tarhonyának különlegesen jó íze van, nem érdemes ezt a lépést kihagyni.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.