Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülkös tarhonyaleves

Csülkös tarhonyaleves
Csülkös tarhonyaleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégi bográcsos csülökpörköltből maradt egy akkora mennyiség, ami egy embernek sok, kettőnek kevés, legcélszerűbbnek tűnt, hogy gulyásleves legyen belőle. Fejemben motoszkált a gondolat, hogy mi lenne, ha krumpli helyett tarhonya lenne a levesbetét, így hát kipróbáltam. Gyorsan össze lehet dobni, hiszen a tarhonya pirulgatása alatt előkészíthető a többi zöldség.

A pirított tarhonyának különlegesen jó íze van, nem érdemes ezt a lépést kihagyni.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ez nem egy különlegesen innovatív Nobel-díjas recept, tisztában vagyok vele, de annyira kellemes, könnyű leves született, hogy mindenképpen meg akartam osztani Veletek.

Cukorbetegeknek: fenti mennyiségből 3,2 l leves lett, 1 dl-ben 3 gramm a szénhidrát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a tarhonyát sűrűn kevergetve közepesen barnára pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot.
  2. Erre rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk, majd jöhet a zöldpaprika, ezt is 2 percig kevergetjük, ezután rászórjuk fűszerpaprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
  3. Újabb 2 perc kevergetés után a fazékba tesszük a pörköltet, sült hús kockát, fűszereket, a répákat és a zellert, felöntjük 2,5 liter forró vízzel, és kb. 15 perc alatt közepes tűzön összefőzzük.
  4. Fedő alatt pihentetjük 10 percig (a tarhonya ezalatt teljesen megpuhul, és felszívja a lé egy részét).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 462
elküldve: 4
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyaleves csülökkel, tarhonyás leves maradék pörköltből, hamis gulyás tarhonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

375
sertéscsülök 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tarhonya 8 dkg
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 10 dkg
zeller 10 dkg
paprika 1 db
paradicsom 1 kis db
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
leveskocka 1 db
víz 2.5 l