Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves ahogy Évi néni készíti

Gulyásleves ahogy Évi néni készíti
Gulyásleves ahogy Évi néni készíti
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam táborba utazott, így most sort keríthetünk az olyan "emberes" étkekre is, amit ő nem kedvel. Most jön a melegben a nagy hízókúra, de mit lehet tenni, ki kell használnunk az alkalmat.

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a felkockázott vöröshagymát.
  2. Ha a hagyma üveges, akkor hozzáadhatjuk a falatnyi kockákra vágott, inaitól megtisztított húst. Sózzuk, borsozzuk, pirítjuk kb. 5 percig, míg minden kocka el nem szürkül.
  3. Ekkor jönnek hozzá az ízlés szerint feldarabolt zöldségek, a zeller zöldje, amivel tovább pirítjuk még néhány percig a húst, majd következik a fokhagyma, a kömény, a pirospaprikák és a cayenne bors (ha szeretjük csípősen). Felengedjük hideg vízzel, és kis lángon főzzük legalább 1,5 óráig.
  4. Közben a tojásból és a lisztből kemény tésztát gyúrunk, amit apró darabokra elcsipkedünk, ujjaink között megsodorgatunk, lisztezett deszkára vagy tányérra félretesszük.
  5. Amikor érezzük, hogy a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott tv paprikát és paradicsomot, a felkockázott burgonyát, valamint a csipetkét, és további 10 percig főzzük a levest. 
  6. Tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 429
elküldve: 5
receptkönyvben: 201
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csipetkés gulyásleves marhalábszárból, gulyásleves gazdagon, gulaschsuppe, gulyásleves csipetkével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-08-09 21:06

Köszönöm szépen, Tudom, hogy lehetne több köménymaggal, de nálunk ennyi fér bele. Persze hirtelen én is végig futottam, hogy valóban nem felejtettem -e ki az alapanyagokból. Szép estét! Üdv: Évi néni

Enda
Enda Thu, 2012-08-09 15:48

pfffffffffffff...mire elküldtem, felfedeztem a köménymagot is.........bocsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Enda
Enda Thu, 2012-08-09 15:47

A recept alapanyagok felsorolásából hiányzik a köménymag, bár bőven kell bele. Viszont Évi néni gulyáslevese hibátlan:) Kezdők, tapasztalatlanok bátran neki lehet állni a recept alapján, mert ez a leves úgy jó ahogy van:)

311
marhalábszár 75 dkg
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 3 nagy fej
fehérrépa 3 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
zeller 1 kis db
zellerlevél 3 db
fokhagyma 4 gerezd
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 nagy db
burgonya 1 db
1 ek
bors 1 kk
köménymag 1 teáskanál
cayenne bors 0.5 kk
fűszerpaprika 2 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
víz 3 l
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg