r
Nosalty Logó

Gulyásleves pulykahússal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gulyásleves pulykahússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1678.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3028 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6715.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    5112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1893.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5010 micro
  • β-karotin
    12112 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apróra kockázzuk, a paradicsomot és paprikát is apróra vágjuk, a hagymát kifejezetten finomra aprítjuk.
  2. A vöröshagymát kevés zsíron lepirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Ezt fehéredéséig pirítjuk, és hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és az összezúzott fokhagymát.
  3. 1-2 kk sóval megszórjuk, hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel, és ~30-40 percig alacsony lángon, gyöngyöztetve főzzük.
  4. Ekkora a húsnak még nem kell teljesen puhának lennie! Hozzáadjuk a finomra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Ha a zellert el kívánjuk fogyasztani, vágjuk fel apróra, míg ha csak ízesítésre használjuk, elég két részre szelni. Kóstoljunk, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Szükség esetén a vizet pótoljunk.
  5. További 15-20 perc alatt alacsony lángon készre főzzük, a végén távolítsuk el a babérlevelet és a félbevágott zellert.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 21382
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 09.

Ajánló

Csipetkét szaggathatunk bele, kiválóan illik hozzá, gazdagabbá és ízletesebbé teszi a levesünket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minek okán a gulyáslevesnek sincs köze a gulyásokhoz és a marhahúshoz, vettem a bátorságot, és elkészítettem pulykahúsból ezt a remek fogást. A főzés során pulykamedaliont használtam, ami a pulykamell belső, inasabb része. Sok helyen az egész pulykamell kisebb darabokra vágott részeit vagy szeleteket árulnak ilyen néven. Egyikkel sem járunk rosszul. Ha a sertéshúshoz hasonlóan kockázzuk fel, közel azonos végeredményt kapunk, kivéve az eltérő ízvilágot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?