r
Nosalty Logó

Grillezett padlizsán vegyes krumplipürével

KiQsz
Grillezett padlizsán vegyes krumplipürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krumplipüré

Grillezés

724
Kalória
23.9g
Fehérje
129.2g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
1130.7g
Víz
15.1g
Koleszterin
31.2g
Élelmi rost
39.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Krumplipüré

Grillezés

Összesen 724 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Krumplipüré

Grillezés

Összesen 1448 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Krumplipüré

Grillezés

Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1098 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    12466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 724 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2241.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    258.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    2261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2197 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    24933 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 1448 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    517 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

Krumplipüré

  1. Hámozzuk meg és daraboljuk fel az édesburgonyát és az újkrumplit. A lencsét mossuk át, áztatni nem kell.
  2. Egy lábasban tegyük fel főni annyi vízben, hogy ellepje őket. Kevés sót adhatunk a vízhez.
  3. Mikor puhára főttek, öntsük le a főzővizet, adjuk hozzá a vajat és tejet, majd törjük össze krumplinyomóval. Tegyük félre.

Grillezés

  1. A hagymát és a gombákat vágjuk nagyobb darabokra, és kevés zsiradékon kezdjük egy serpenyőben párolni. Félidőben adjuk hozzá a fűszereket. Mikor elkészült, szedjük ki, tegyük félre.
  2. A padlizsánokat szeleteljük 1-1,5 cm vastag karikákra, vagy hosszában nagy szeletekre. Sózzuk meg, tegyük félre pár percre, míg a levét kihozza a só, majd öblítsük le, és hagyjuk lecsepegni.
  3. A serpenyőbe tegyünk egy pici zsiradékot, és adagonként süssük meg a padlizsánokat. Oldalanként 1,5-2 perc alatt puhák lesznek. Közben lehet kissé sózni, borsozni őket ízlés szerint.
  4. A paradicsomokat vágjuk félbe, és 1-2 perc alatt őket is süssük meg.
  5. Szedjünk a tányérunkra pár szelet padlizsánt, gomba-hagyma keveréket, és tegyünk oda pár paradicsomot. Kanalazzunk mellé egy kis krumplipürét. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Egy magazinban találtam egy receptet, amit aztán az itthon rendelkezésre álló alapanyagokra átalakítottam. Isteni lett! A padlizsánt, paradicsomot, hagymát és gombát lehet grillezőn odakint is készíteni, akkor nem kell őket feldarabolni kicsire, és csak utólag kell fűszerezni. Úgy még finomabb, de én csak simán, serpenyőben készítettem.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...