Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdina fodros kellel és kecskesajttal

Hajdina fodros kellel és kecskesajttal
Hajdina fodros kellel és kecskesajttal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karakteres ízek házassága. A fodros kel keserűsége, a paradicsom édes zamata és a kecskesajt savanykássága kiegyensúlyozza egymást.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Gyors, egészséges és finom. Ínyenceknek ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kicsi fedős főzőedényben egy evőkanál olívaolajban kicsit megpirítjuk a hajdinát 2-3 perc alatt. Ez kiemeli majd az ízét. Kevergessük sűrűn! A fedőt magunk előtt tartva hozzáöntjük a forró vizet. Köpködve fortyog majd. A fedőt azonnal rárakjuk, és alacsonyra mérsékeljük a lángot alatta. 10-15 perc alatt megfő és a vizet felszívja. Kapcsoljuk le a gázt alatta. Fedővel lefedve hagyjuk párolódni, míg szükségünk van rá.
  2. Míg a hajdina fő, egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk a másik evőkanál olívaolajat.
  3. A hagymát felkockázzuk. A fodros kel ereit kivágjuk, és eldobjuk, de a leveleket feldaraboljuk. Mindkettőt beledobjuk az olajba, rászórjuk a koriandert, és pároljuk 5 percig.
  4. Addig félbevágjuk a paradicsomokat. Hozzákeverjük a hagymás fodros kelhez, és további 5 percig pároljuk.
  5. Közben felkockázzuk a kecskesajtot. Félretesszük.
  6. Ha minden megfőtt, két tálban elosztjuk a hagymás, paradicsomos fodros kelt. Ráhalmozzuk a hajdina felét, majd a kecskesajt felét is.
  • költség: 950 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 888
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos hajdina, káposztás hajdina, paradicsomos hajdina sajttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
hajdina 12.5 dkg
olívaolaj 2 ek
víz 3 dl
fodros kel 20 dkg
lila hagyma 0.5 közepes db
koriander 1 teáskanál
koktélparadicsom 15 dkg
kecskesajt 10 dkg