r
Nosalty Logó

Hajdina fodros kellel és kecskesajttal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hajdina fodros kellel és kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 489 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 977 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 489 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 977 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kicsi fedős főzőedényben egy evőkanál olívaolajban kicsit megpirítjuk a hajdinát 2-3 perc alatt. Ez kiemeli majd az ízét. Kevergessük sűrűn! A fedőt magunk előtt tartva hozzáöntjük a forró vizet. Köpködve fortyog majd. A fedőt azonnal rárakjuk, és alacsonyra mérsékeljük a lángot alatta. 10-15 perc alatt megfő és a vizet felszívja. Kapcsoljuk le a gázt alatta. Fedővel lefedve hagyjuk párolódni, míg szükségünk van rá.
  2. Míg a hajdina fő, egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk a másik evőkanál olívaolajat.
  3. A hagymát felkockázzuk. A fodros kel ereit kivágjuk, és eldobjuk, de a leveleket feldaraboljuk. Mindkettőt beledobjuk az olajba, rászórjuk a koriandert, és pároljuk 5 percig.
  4. Addig félbevágjuk a paradicsomokat. Hozzákeverjük a hagymás fodros kelhez, és további 5 percig pároljuk.
  5. Közben felkockázzuk a kecskesajtot. Félretesszük.
  6. Ha minden megfőtt, két tálban elosztjuk a hagymás, paradicsomos fodros kelt. Ráhalmozzuk a hajdina felét, majd a kecskesajt felét is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2415
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 10.

Ajánló

Gyors, egészséges és finom. Ínyenceknek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karakteres ízek házassága. A fodros kel keserűsége, a paradicsom édes zamata és a kecskesajt savanykássága kiegyensúlyozza egymást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek