r
Nosalty Logó

Grillezett mangós zöldségnyársak tabbouleh-val

SPAR
Grillezett mangós zöldségnyársak tabbouleh-val
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nyársakhoz

A páchoz

A tabbouleh-hoz

521
Kalória
14.6g
Fehérje
113.2g
Szénhidrát
6.8g
Zsír
747.2g
Víz
-
Koleszterin
19.5g
Élelmi rost
51.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A nyársakhoz

A páchoz

A tabbouleh-hoz

Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A nyársakhoz

A páchoz

A tabbouleh-hoz

Összesen 2085 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A nyársakhoz

A páchoz

A tabbouleh-hoz

Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    747.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    3376 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    2107 micro
Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4450.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    792 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    1335 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    453 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    2988.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1572 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1386 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    852 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1060 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    558 micro
  • β-karotin
    13505 micro
  • β-crypt
    1024 micro
  • Likopin
    10318 micro
  • Lut-zea
    8430 micro
Összesen 2085 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

A nyársakhoz

  1. A nyárshoz használt fapálcikákat meleg vízbe áztatjuk.
  2. A bulgurt felöntjük 2 bögre forrásban lévő vízzel, sózzuk, majd lefedve 20 percig pároljuk.
  3. A paradicsomokat felkockázzuk, a hagymát és a zöld fűszereket felaprítjuk. Az olívaolajat a citromlével és a só-bors párossal jól elkeverjük.
  4. Ha elkészült a bulgur, összekeverjük a zöldségekkel és zöld fűszerekkel, majd ráöntjük a citromos keveréket, és az egészet jól átkeverjük.
  5. A páchoz az alapanyagokat egy tálba öntjük, és jól elkeverjük.
  6. A zöldségeket-gyümölcsöket hasonló méretűre kockázzuk, tetszés szerint pálcikákra húzzuk, majd lekenjük a páccal, és 5-10 perc alatt megsütjük a grillen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Igazi ínyenc grillnyárs (nem csak) vegáknak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...