r
Nosalty Logó

Grillezett húsok gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Grillezett húsok gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1955 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2510 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2477 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 487 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3660 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1864.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10039 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1948 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9906 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    409 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 1955 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mellet és a májat fekdaraboljuk falatnyi nagyságúra, kb. 1 cm-es vastagságúra.
  2. A csirkemellet enyhén besózzuk, leheletnyi borsot és rogan josh fűszerkeveréket szórunk rá.
  3. A májat borsozzuk, megszórjuk majorannával.
  4. Az almát felvágjuk cikkekre, magházát kivágjuk, enyhén megszórjuk fahéjas cukorral. Az őszibarackot is felcikkezzük, magját kivesszük. A szilvákat kettévesszük, magját eltávolítjuk.
  5. A csirkemellet 2 db nyársra szúrjuk fel, majd ezt követi egy cikk őszibarack, és így tovább, míg el nem fogy az anyag. Ha kész a nyárs, még megszórjuk darált rózsaborssal. (Utólag gondolva, ha valaki szereti, mehet rá még egy kis méz is.)
  6. A másik fajta nyárson a fahéjas almával kezdünk, amit a fűszeres máj követ, majd szilva, máj, alma, stb.
  7. A kész nyársakat megspricceljük egy kis olajjal, és fólia alatt 150 C-on kb. 15 percet pároljuk. Ezt követően 2-2 percre grill alá rakjuk mindkét oldalát.
  8. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, félbevágjuk, kevés kacsazsíron a hús alatt egy másik tepsiben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7528
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Grillezett húsok gyümölccsel
Évi néni 1830 recept

Reggel az autómat szervízbe vittem, és amikor hazafelé tartottam, a Lehel piacon vitt  át az utam, így ma grillt ettünk.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

a 150 fokon 15 percig párolást szabadban grillrácson is ki lehet vitelezni szerinted? kezd? grillez? vagyok. KÖszi

Évi néni

Szia! Simán elég az a szabad grillezés. A lényege, hogy már jóval a sütés el?tt bepácold a húst. Akár napokkal el?tte is. Most még talán el lehet készíteni napközben kint is a grillt. Szerintem sokkal finomabb és persze hangulatosabb, mint a süt?ben. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek