r
Nosalty Logó

Kerti fűszeres grillezett csirkemell fűszervajjal, grill paprikával

Nosalty
Kerti fűszeres grillezett csirkemell fűszervajjal, grill paprikával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszervajhoz

A salátához

659
Kalória
30.8g
Fehérje
23.9g
Szénhidrát
50.6g
Zsír
266.6g
Víz
135.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
15.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A fűszervajhoz

A salátához

Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A fűszervajhoz

A salátához

Összesen 2629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A fűszervajhoz

A salátához

Összesen 159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    266.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    2862 micro
  • β-crypt
    724 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4255 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    1950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1066.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    828 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    481 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    11448 micro
  • β-crypt
    2898 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1693 micro
Összesen 2629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A páchoz egy tálban elkeverjük a barna cukrot, a szójaszószt, olívaolajat, a citrom reszelt héját, belereszeljük a fokhagymákat és az aprított petrezselymet, kakukkfüvet, majd sózzuk-borsozzuk, és elkeverjük.
  2. A megtisztított csirkemellfilék mindkét oldalát sózzuk- borsozzuk, majd egy tálba tesszük őket, és a pác felét ráöntjük. Elkeverjük, és lefedve hűtőben pihentetjük, minimum 1-2 órát.
  3. Közben elkészítjük a fűszervajat és a salátát.
  4. Ha elkészültünk a többi összetevővel, a grillrácsra tesszük a pácolt csirkemelleket, majd a maradék páccal folyamatosan kenegetve kívül ropogósra, belül szaftosra sütjük.
  5. A fűszervaj-karikákkal és a salátával tálaljuk.

A fűszervajhoz

  1. Egy tálba halmozzuk a felkockázott puha vajat, az átnyomott fokhagymákat, a reszelt citrom héját és levét, majd jöhet az aprított kakukkfű és a bors.
  2. Egy spatula segítségével alaposan elkeverjük, majd egy nagy darab fóliára kanalazzuk a vajas keveréket.
  3. Becsomagoljuk, szorosan feltekerjük, míg egy henger alakot nem kapunk, végül egy alufóliába is betekerjük, és a hűtőben pihentetjük, amíg el nem készülünk mindennel.
  4. Jöhet a saláta!

A salátához

  1. A paprikákat alaposan megmossuk, majd a grillrácson feketére sütjük minden oldalát.
  2. A grillről levéve, letakarva pihentetjük 10-15 percig, majd finoman lehúzzuk a feketére pirított héját, kimagozzuk, és hosszában csíkokra vágjuk.
  3. A paradicsomokat félbe és negyedbe vágjuk, majd elkeverjük a paprikacsíkokkal, sózzuk-borsozzuk, és egy kevés aprított kesudióval megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Omlós fűszeres csirke, füstös ropogós saláta és frissítő-olvadozó fűszervaj.  A grillszezon kihagyhatatlan receptje következik:

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek