r
Nosalty Logó

Gratin a la Firenze

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gratin a la Firenze
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Összesen 2283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1395 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3121 micro
Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5504.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1865 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2100 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    731 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1401 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    8371 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18727 micro
Összesen 2283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Elkészítés

A firenzei mártáshoz

  1. Megolvasztjuk a vajat.
  2. A tojássárgáját és a tejszínt egy edénybe tesszük, és vízfürdőbe állítva, folyamatos keverés mellett, lassanként adagolva hozzáadjuk a vajat.
  3. Addig keverjük, míg egy kicsit be nem sűrűsödik.
  4. Sóval, cayenne-i borssal, szerecsendióval és lime-mal fűszerezzük.
  5. Olívaolajon megpároljuk a fokhagymát, majd megfonnyasztjuk rajta a spenótot.
  6. Belekeverjük a mártásba.
  7. Kivajazzuk a sütőformát.
  8. Vékonyra felszeleteljük a burgonyát, majd egy réteget a tepsibe helyezünk belőle.
  9. Ráöntjük a mártást, vékonyan megszórjuk sajttal, majd jöhet rá az újabb adag burgonya.
  10. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  11. Előmelegített sütőben 220 fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 654
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 37266
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Banditák című film egyik – számomra kedvenc – jelenetében, Cate Blanchett, vagyis főhősnőnk, egy szuper vacsit rittyent kedves urának, és bár ő abban reménykedik, leveszi a lábáról, végül nem sikerül. De minket meggyőzött! Már csak azért is, mert ritka, hogy valaki ilyen négyfogásos vacsorával várja haza családtagjait, és igen, tudjuk, a csaj milliomos, és baromira unatkozik, és baromira rá is ér, de tényleg remek fogásokkal rukkol elő. Így mi is kipróbáltuk.

Hozzávalók

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek