r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol morzsával és besamellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült karfiol morzsával és besamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 609 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3481.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, lobogó sós vízbe dobjuk, és kb 10-15 percig főzzük. Aki nem szereti kicsit roppanósan a karfiolt (ilyenkor erőteljesebb az íze), az tovább is főzheti, amíg egészen puha nem lesz.
  2. A karfiolt borítsuk egy magasabb falú tűzálló tálba, és rakjuk félre.
  3. Az edényspórolás jegyében én a szalonna pirítást és a besamel mártás készítését én egybevontam így: bő vajban, közepes tűzön megsütjük a szalonnát. A zsiradékba belekanalazzuk a lisztet, de nem sütjük sokáig, ne barnuljon meg. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet. Én habverővel dolgozom ilyenkor, könnyebb csomómentesre keverni.
  4. A mártáshoz sót, borsot, szerecsendiót adunk, ízlés szerint. (Én bő mártással szeretem, hadd tocsogjon csak benne a karfiol.)
  5. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, beleforgatjuk a karfiolt (a morzsa kihagyható, ha könnyedebb ételt szeretnénk).
  6. Nyakonöntjük az egészet a szalonnás besamelünkkel.
  7. A tetejére sajtot reszelünk
  8. Előmelegített sütőben összesütjük, amíg a sajt megolvad, enyhén megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 48820
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

Magában is nagyon jó, de tálalhatjuk rizzsel vagy krumplipürével is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem ezt az ételt, mert viszonylag gyorsan össze lehet dobni, és nagyon finom, kiadós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek