r
Nosalty Logó

Görögös zöldbabsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Görögös zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5418 micro
  • Lut-zea
    2053 micro
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    488 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    2595 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10835 micro
  • Lut-zea
    4107 micro
Összesen 587 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1326 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megtisztítjuk, mossuk, majd fövő, sós vízben kb. 25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
  2. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony gyűrűkre vágjuk. Az olajban eltett szárított paradicsomot apróra vágjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk. Az olajbogyókat gyűrűkre vágjuk. Az egészet a babhoz adjuk, rámorzsoljuk a fetát.
  3. A citromlevet sóval, borssal, az áttört fokhagymával és oregánóval ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat.
  4. A salátára öntjük, jól összekeverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7377
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A salátát laktatóbbá tehetjük 1-2 cikkekre vágott főtt tojással és csíkokra vágott főtt sonkával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek