Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög spenótos pite Angibaba konyhájából

Görög spenótos pite Angibaba konyhájából
Görög spenótos pite Angibaba konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy Görögországban élő kedves barátnőm receptje, melyet eredetileg ehető gyomnövényekkel töltenek, de természetesen készíthető spenótból is. Az ő receptje 50 dkg lisztet ír, én azonban ezt soknak találtam, így csak 30 dkg-ot használtam, ami a megadott tepsi méretéhez épp elegendő!

Finom és egészséges előétel, tartalmasabb leves után főétel is lehet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval, olívaolajjal, citromlével vagy ecettel, tejjel és annyi vízzel, hogy puha tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Fél órán át pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát apróra vágva olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és picit megpirítjuk. Beleöntjük a mirelit (természetesen friss spenóttal is készíthető) spenótot, belenyomjuk a fokhagymát, fűszerezzük, és összefőzzük, végül belekeverjük a petrezselymet/ kaprot.
  3. Egy tűzálló tepsit vagy sütőformát olívaolajjal kikenünk, a tésztát kétfelé osztjuk, mindkét részt kinyújtjuk.
  4. Az olajozott tepsibe tesszük az egyik felét, villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a spenótos tölteléket, és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot. Végül a másik tésztalappal beborítjuk, ezt is megszurkáljuk villával, majd szezámmaggal megszórjuk.
  5. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 percen át sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 240
elküldve: 4
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angiebaba

Mióta szakács: 2013.02.14.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos pite, gombás-spenótos pite, feta sajtos-spenótos pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

325
finomliszt 30 dkg
1 csipet
olívaolaj 0.5 dl
citromlé 1 ek
tej 1 ek
spenót 50 dkg
gomba 15 dkg
feta sajt 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ecet 0.5 kk
szezámmag 1 ek