Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög nyúlragu - Stifádó

Görög nyúlragu - Stifádó
Görög nyúlragu - Stifádó
130 perc / előkészület: 40 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon sokszor főztem nyulat, de eddig ez az egyik legjobb recept, amit elkészítettem. Legtöbbször nagyon száraz maradt a hús, de így, görögösen elkészítve sokkal finomabb. Arról nem is beszélve, hogy most már tudom, azt a legendás londoni mókusvacsoránkat is ezzel az ízesítéssel kellett volna feldobni, de az már egy másik történet…

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor megszórhatod egy kis finomra vágott újhagymával és olajbogyóval, köretnek pedig egy szelet kenyér a legjobb választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a nyulat feldaraboljuk, ha egyben vásároltad, az bizony kicsit pech. A nyúlnak elég kemény csontja van, szóval eltart egy darabig, amíg ezt felaprítjuk. Lábakat a hajlatoknál, a gerincét meg 4-5 darabba elég felvágni. Aztán ami még éppen lelóg, például hasi izmok, azokat is levágjuk, de azt is felhasználjuk. Próbáljunk szép, gusztusos darabokat vágni. Sózzuk be és lisztben forgassuk meg, majd tegyük félre a darabokat. Vegyünk egy magasabb falú serpenyőt, és három evőkanál olajat forrósítsunk fel benne, majd süssük meg a belisztezett nyúldarabokat minden oldalukon pár percig. Ezután szépen rendezzük el őket egy tepsiben, esetleg abban a nagyon szuper, öntöttvas, fedeles edényben, amit manapság nagyon áron adnak. Ha ilyened van, picit irigykedem.
  2. A serpenyő megmaradt olaján pirítsuk meg a megpucolt hagymát és a kisebb hasábokra vágott sárgarépát, majd szépen terítsük el a húsdarabokon. Ezután még mindig ugyanabba a serpenyőbe öntsük bele az ecetet, és a mézzel kavarjuk el alaposan, majd ha már sistereg, tegyük bele a többi hozzávalót és fűszereket is.( A narancsot kötözzük össze a fahéjjal.) Pár percig forraljuk össze, ekkor már érezni a narancs és a fahéj erőteljes aromáját, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de a sóval óvatosan, mert már a nyúlra is került korábban.
  3. Majd ezt a kész, forró szószt öntsük rá a nyulakra. Az a jó, ha teljesen ellepi őket, de ha ez nem következik be, ne essünk pánikba, hanem pótoljuk vízzel, esetleg bátrabbaknak az üvegben maradt vörösbort ajánlanám használatba venni. Alaposan takarjuk le fóliával vagy már az említett, szuperdrága öntöttvas edényben a hozzá való fedővel. Sütőben 1,5-2 óra alatt 160-170 fokon süssük meg, amíg a nyúl teljesen puhára nem fő.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 006
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

görög nyúl, lassan sült nyúl, vörösborban párolt nyúl

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

965
nyúlhús 1.5 kg
sonkahagyma 10 db
sárgarépa 3 közepes db
konzerv paradicsom 800 g
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 15 dkg
vörösborecet 2 ek
méz 1 ek
olívaolaj 4 ek
vörösbor 3 dl
szegfűszeg 1.5 teáskanál
szegfűbors 1.5 teáskanál
római kömény 1.5 ek
fahéj 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olajbogyó 100 g
újhagyma 1 közepes db