Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gong bao csirke

Gong bao csirke
Gong bao csirke
10 perc / előkészület: 4 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Határozatlanságom az ebédfőzés terén természetesen válogatós fiamnak köszönhető. Mivel evvel-avval elszaladt az idő, valóban nem volt más lehetőség, csak egy ilyen villám ebédet összeütni.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A páchoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A wokot felhevítjük, beleöntjük az olajat és amikor már füstöl, beletesszük a csirkét, majd a chilit is. 
  2. Amikor a hús kifehéredett, beletesszük az újhagyma, fokhagyma, gyömbér kombót, jöhet a szecsuáni bors, 4-5 percig erős tűzön pirítjuk.
  3. Nyakon öntjük a mártással, összeforraljuk, rászórjuk a keményítőt, besűrítjük és már tálalhatjuk is főtt rizzsel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 322
elküldve: 0
receptkönyvben: 180
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

távol-keleti csirke, fűszeres pácolt csirke, pácolt csirke mártással

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitchen_Profi
Kitchen_Profi Thu, 2016-01-14 13:27

Most láttam a receptet, a földimogyorót a hússal együtt kell beletenni, vagy a zöldségekkel?

Filamér
Filamér Tue, 2012-08-21 16:15

Örülök, hogy ráleltem a receptre, már csak évek kérdése, hogy el is készítsem.... Mert bár kétségtelenül villámgyors, de - szégyellem míg élek - a kamrámban nincs földimogyoró olaj, szecsuáni bors, pálmacukor, chilipaprika, gyömbér, sőt balzsamecet és szójaszósz (legyen az bár sötét vagy világos) sem - és már ezeknél nagyon csúnyán nézett rám a sarki kisbolt eladója, de a rizsborral végképp betettem nála a kaput :-) Várok, míg eljutok egy ilyen cuccokat is áruló üzletbe, addig is elmentettem a receptet :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-08-22 11:10

Ha valóban szeretnél ilyen jellegű ételeket főzni, és Bp-i vagy, akkor a Vámház krt. Pipa u sarkán lévő Ázsia boltban mindent megkapsz. Egy étel kedvéért természetesen nem érdemes bevásárolni, de egyébként mindenképpen. Én is szép lassacskán vásároltam össze az alapanyagokat. Üdv: Évi néni

422
csirkemell filé 50 dkg
földimogyoró olaj 1 ek
chili 2 db
bors 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 3 cm
újhagyma 2 db
földimogyoró 8 dkg
szójaszósz 2 teáskanál
kínai rizsbor 1 teáskanál
pálmacukor 2 késhegynyi
csirke alaplé 2.5 dl
szójaszósz 1 teáskanál
szójaszósz 1 teáskanál
balzsamecet 1 tk
szezámolaj 0.5 teáskanál
pálmacukor 1 dkg