r
Nosalty Logó

Gombával töltött krumpli csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
Gombával töltött krumpli csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1243 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    237.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 2487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat bő sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet és hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk kihűlni.
  2. A póréhagymát karikára vágjuk és forró olajon megpároljuk, rádobjuk a megtisztított apróra vágott gombát és együtt pároljuk, majdnem zsírjára sütjük. Majd ízesítjük sóval borssal.
  3. Végezetül teszünk rá egy evőkanál tejfölt és összeforraljuk. A maradék tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal. A kihűlt krumpliknak a belsejét kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk, legyen hely a gombás tölteléknek.
  4. A kivájt krumplikat meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, megszórjuk szerecsendióval, megtöltjük a tejfölös pirított gombával. Veszünk egy sütőtálat, kikenjük az alját olajjal és belerakjuk a megtöltött krumplikat.
  5. Minden töltött krumpli tetejére teszünk egy jó nagy evőkanál sajtos tejfölt. A kivájt krumpliforgácsot töltött krumplik mellé helyezzük sózzuk, borsozzuk.
  6. Fóliával lefedjük 180 C előmelegített sütőbe toljuk 30 percre, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 838
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával töltött krumpli csőben sütve
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek