Nosalty Logó

Spárgás rizsköret

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Spárgás rizsköret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 336 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1343 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 336 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    1804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 1343 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon kb 1 percig kevergetve megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű (kb. 4,5 dl) forró vízzel.
  2. Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk az ízesítő kockát. Magas hőfokon felforraljuk, egyszer átkeverjük, majd minimálisra csökkenve a hőfokot, lefedve 15 percig pároljuk. Többször nem keverjük meg.
  3. A spárgát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és minimális sóval, 1 teáskanálnyi cukorral ízesített vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük.
  4. Leszűrjük, és a rizshez keverjük.
  5. Ízlés szerint szerecsendióval és borssal fűszerezzük, vékonyan kiolajozott jénaiba terítjük, tetejét megszórjuk a sajttal, és magas hőfokon ráolvasztjuk, megpirítjuk tetején a sajtot.
  6. Sültek mellé, köretként kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4919
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Ajánló

Húsmentes ételként is el tudom képzelni, leginkább céklasalátával. Zöldspárgával mutatósabb és egyszerűbb is, mivel ezt a spárgafajtát nem kell meghámozni. Maradék rizs felhasználására is alkalmas. A spárga kicsit ellensúlyozza a rizs magas szénhidráttartalmát és glikémiás indexét. Ebben a mennyiségben készítve a teljes szénhidrátmennyiség 168 g.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jolimami 45 recept

Már megjelent a friss spárga, de a kamrapolcon találtam még egy üveg tavalyi spárgát, gyorsan elhasználtam. Az utolsó megspórolt, saját készítésű spárgakonzervemnek minden évben ez a sorsa... Üde kísérője lett a grillcsirkének.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek