Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás rizsköret

Spárgás rizsköret
Spárgás rizsköret
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már megjelent a friss spárga, de a kamrapolcon találtam még egy üveg tavalyi spárgát, gyorsan elhasználtam. Az utolsó megspórolt, saját készítésű spárgakonzervemnek minden évben ez a sorsa...

Üde kísérője lett a grillcsirkének.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsmentes ételként is el tudom képzelni, leginkább céklasalátával. Zöldspárgával mutatósabb és egyszerűbb is, mivel ezt a spárgafajtát nem kell meghámozni. Maradék rizs felhasználására is alkalmas.

A spárga kicsit ellensúlyozza a rizs magas szénhidráttartalmát és glikémiás indexét. Ebben a mennyiségben készítve a teljes szénhidrátmennyiség 168 g.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon kb 1 percig kevergetve megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű (kb. 4,5 dl) forró vízzel.
  2. Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk az ízesítő kockát. Magas hőfokon felforraljuk, egyszer átkeverjük, majd minimálisra csökkenve a hőfokot, lefedve 15 percig pároljuk. Többször nem keverjük meg.
  3. A spárgát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és minimális sóval, 1 teáskanálnyi cukorral ízesített vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük.
  4. Leszűrjük, és a rizshez keverjük.
  5. Ízlés szerint szerecsendióval és borssal fűszerezzük, vékonyan kiolajozott jénaiba terítjük, tetejét megszórjuk a sajttal, és magas hőfokon ráolvasztjuk, megpirítjuk tetején a sajtot.
  6. Sültek mellé, köretként kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 745
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos spárga, sült sajtos spárga, rizses spárga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

336
zöldspárga 30 dkg
rizs 20 dkg
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
sajt 5 dkg