r
Nosalty Logó

Gombás spenóttekercs

8zsuzsa8
Gombás spenóttekercs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

638
Kalória
29.9g
Fehérje
70.5g
Szénhidrát
26.5g
Zsír
222.6g
Víz
214g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 2550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    2393 micro
Összesen 638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5785.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1788 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    1539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    281.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    5055 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    9571 micro
Összesen 2550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1945 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A gombát apróra vágjuk.
  3. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, és együtt pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, míg elfövi a levét, a gomba puha lesz.
  5. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  6. Készítsük el az öntetet. Keverjük össze a tejszínt a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a reszelt sajtot.
  7. A lisztből, a tojásokból, egy csipet sóval és a spenóttal tésztát gyúrunk. (Ha friss spenótot használunk, a leveleket forró vízben főzzük 5 percig, majd szűrjük le, csepegtessük le. Vágjuk apróra.)
  8. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra.
  9. Vágjuk négy darabra, forró vízben 5-6 perc alatt főzzük ki.
  10. A tésztát szedjük ki szűrőkanállal, öblítsük le hideg vízzel, tegyük egy tányérra. Minden tésztadarabra tegyünk a gombás töltelékből, tekerjük fel.
  11. Egy tűzálló tálat kenjünk ki zsiradékkal, tegyük bele a tekercseket, öntsük rá a sajtos tejszínt.
  12. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az osztrák GUSTO ingyenes receptmagazinban bukkantam rá. Igazi nagyböjti recept. Kicsit macerás, de megéri.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...