r
Nosalty Logó

Gombás spenóttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Gombás spenóttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 2550 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 174 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    2393 micro
Összesen 638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5785.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1788 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    1539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    5055 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    9571 micro
Összesen 2550 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1945 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A gombát apróra vágjuk.
  3. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, és együtt pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, míg elfövi a levét, a gomba puha lesz.
  5. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  6. Készítsük el az öntetet. Keverjük össze a tejszínt a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a reszelt sajtot.
  7. A lisztből, a tojásokból, egy csipet sóval és a spenóttal tésztát gyúrunk. (Ha friss spenótot használunk, a leveleket forró vízben főzzük 5 percig, majd szűrjük le, csepegtessük le. Vágjuk apróra.)
  8. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra.
  9. Vágjuk négy darabra, forró vízben 5-6 perc alatt főzzük ki.
  10. A tésztát szedjük ki szűrőkanállal, öblítsük le hideg vízzel, tegyük egy tányérra. Minden tésztadarabra tegyünk a gombás töltelékből, tekerjük fel.
  11. Egy tűzálló tálat kenjünk ki zsiradékkal, tegyük bele a tekercseket, öntsük rá a sajtos tejszínt.
  12. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1260
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Ajánló

Friss salátával kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás spenóttekercs
8zsuzsa8 210 recept

Az osztrák GUSTO ingyenes receptmagazinban bukkantam rá. Igazi nagyböjti recept. Kicsit macerás, de megéri.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek