r
Nosalty Logó

Gombás - sonkás pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás - sonkás pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Összesen 913 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Összesen 3648 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Összesen 145 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    3388 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 913 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9460.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2647 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    3814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.6 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1653.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    13553 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 3648 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az apróra vágott sonkát, és a gombát. Összesütjük, hozzátesszük a friss paradicsomot, fűszerezzük.
  2. A konzerv paradicsomot is belekeverjük, összefőzzük, hozzákeverjük a kukoricát és az ananászt is.
  3. Amíg megfő a paradicsomos alap, elkészítjük a pizzatésztát úgy, hogy a langyos vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet, az olívaolajat, és kézzel öszegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, amit kelesztőtálban pihentetünk kb. 1 órán át.
  4. A mozzarellát összekeverjük a tejjel, botmixerrel krémesre dolgozzuk, és félretesszük.
  5. A tepsit kiolajozzuk (nem muszáj), és ha a tészta megkelt, lisztezett kézzel vagy nyújtófával kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük úgy, hogy a tésztának legyen pereme is.
  6. Rákenjük a tejjel összedolgozott mozzarellát, majd a paradicsomos alapot is. Megszórjuk petrezselyemmel, és előmelegített sütőbe toljuk.
  7. Kb. 15 perc után kivesszük, ráreszeljük a sajtot, és visszatoljuk sülni még 15 percre.
  8. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11365
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Ajánló

A feltétet lehet variálni, nálunk ezek az összetevők a kedvencek. A tejjel kidolgozott mozzarella, ami a paradicsomos alap alatt van, nagyon finommá, krémessé varázsolja a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy régi Kiskegyed recept, ami nagyon bevált nálunk. Lányom imádja a pizzát, gyakran kell sütnöm neki, néha minit, néha ilyen nagyot, de mindig elfogy, és szereti az egész család.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek