r
Nosalty Logó

Gombás - sonkás pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás - sonkás pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Összesen 913 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Összesen 3648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    3388 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 913 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9460.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2647 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    3814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.6 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1653.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    13553 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 3648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az apróra vágott sonkát, és a gombát. Összesütjük, hozzátesszük a friss paradicsomot, fűszerezzük.
  2. A konzerv paradicsomot is belekeverjük, összefőzzük, hozzákeverjük a kukoricát és az ananászt is.
  3. Amíg megfő a paradicsomos alap, elkészítjük a pizzatésztát úgy, hogy a langyos vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet, az olívaolajat, és kézzel öszegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, amit kelesztőtálban pihentetünk kb. 1 órán át.
  4. A mozzarellát összekeverjük a tejjel, botmixerrel krémesre dolgozzuk, és félretesszük.
  5. A tepsit kiolajozzuk (nem muszáj), és ha a tészta megkelt, lisztezett kézzel vagy nyújtófával kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük úgy, hogy a tésztának legyen pereme is.
  6. Rákenjük a tejjel összedolgozott mozzarellát, majd a paradicsomos alapot is. Megszórjuk petrezselyemmel, és előmelegített sütőbe toljuk.
  7. Kb. 15 perc után kivesszük, ráreszeljük a sajtot, és visszatoljuk sülni még 15 percre.
  8. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11378
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Ajánló

A feltétet lehet variálni, nálunk ezek az összetevők a kedvencek. A tejjel kidolgozott mozzarella, ami a paradicsomos alap alatt van, nagyon finommá, krémessé varázsolja a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy régi Kiskegyed recept, ami nagyon bevált nálunk. Lányom imádja a pizzát, gyakran kell sütnöm neki, néha minit, néha ilyen nagyot, de mindig elfogy, és szereti az egész család.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomos és a mozzarellás alaphoz

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...