Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti sonkás hawaii pizza

Húsvéti sonkás hawaii pizza
Húsvéti sonkás hawaii pizza
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezért a receptért valószínűleg sokan megköveznek majd, főleg, akik nem a gyümölcsös pizzák hívei, illetve akik úgy gondolják, jobb módokon is fel lehetne használni a megmaradt húsvéti sonkát. Azonban ez egy nagyon jó párosítás, a sonka füstölt íze remekül kihozza az ananász édességét. A pizzatészta Stahl Judittól van, csak annyit változtattam rajta, hogy instant élesztő helyett frisset használtam.

hozzávalók / 4 adag

tészta

szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Először is bizonyosodjunk meg arról, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Ezután a lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a fűszereket, ne spóroljunk a borssal.
  2. A vizet langyosítsuk meg, adjuk hozzá a cukrot és az olívaolajat, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Ha kész, a liszt közepében készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele az élesztős vizet.
  3. Kezdjük el dagasztani. Ha a végeztünk, olajozzuk a tál alját, és kenjük be a tészta tetejét is, majd letakarva meleg helyen kb. 45 perc alatt kelesszük a duplájára.
  4. Ezután válasszuk ketté, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki kör alakúra. Ezután 10-15 percig pihentessük, hogy kicsit újra megkeljen.

szósz

  1. Amíg a tészta kel, hozzáfoghatunk a szószhoz. A sűrített paradicsomhoz hozzápréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és végül a pár csepp olívaolajat, összekeverjük.
  2. A sonkát felszeleteljük, az ananászt lecsepegtetjük, a sajtot pedig lereszeljük.
  3. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  4. Ha a tésztánk pihent, megkenjük a szósszal, rácsipkedjük a sonkát, az ananászdarabkákat, végül pedig megszórjuk a sajttal.
  5. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 713
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ribizli

Mióta szakács: 2015.03.09.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

füstölt sonkás-ananászos pizza, ananászos pizza maradék húsvéti sonkával, sonkás-ananászos pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

848
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
1 ek
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl
oregánó 1 teáskanál
víz 3 dl
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 200 g
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 csepp
sonka 10 dkg
ananászkonzerv 500 g
sajt 15 dkg