r
Nosalty Logó

Rizibizi

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Rizibizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1909 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4023.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    2235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6207 micro
Összesen 1909 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 156 Kcal

Elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát és a felcsíkozott füstölt szalonnát a evőkanálnyi vaj és az olívaolaj keverékén megdinszteljük, ill. kiolvasztjuk a szalonna zsírját.
  2. Hozzáadjuk a borsót, kevergetve átforrósítjuk.
  3. Innen a rizottókészítés szoksáso menete szerint járunk el, vagyis mehet bele a (mosatlan!) rizs, üvegesre pirítjuk, és felöntjük a borral.
  4. A forró alapléből kanalazunk mindig a rizshez, amit szorgalmasan, megállás nélkül keverünk.
  5. Egészen addig tesszük ezt, míg az alaplé el nem fogy, vagy a rizs al dente nem lesz, vagyis kész.
  6. Hozzáadjuk a jeges vajkockákat, a reszelt paremzánt és a finomra vágott petrezselymet.
  7. Összekeverjük és pár percre lefedjük.
  8. Azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 84660
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ne a menzákon, és egyéb helyeken elterjedt, hogyismondjamfinoman, borzalomra gondoljunk, vagyis száraz rizsre, 2-3, jobb esetben 10 borsószemmel. Hanem a valódi rizibizi ez itt kérem, ahogy azt szülőhazájában, Itáliában készítik. Tulajdonképpen nem más, mint egy finom rizottó zöldborsóval és szalonnával.  

Hozzászólások

farkas jozsef

igen nagyon finomlehet6144

Törölt felhasználó

lehet,hogy finom, de minek bele a szalonna és a bor 5zkx

Törölt felhasználó

lehet,hogy finom, de minek bele a szalonna és a bor 5zkx

Petra

Kedves Jutka, azért kerül bele a szalonna és a bor, mert így készül az igazi rizibizi, ezek nélkül nem lenne az:-)

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Az lenne a kérdésem, ha "nincs kéznél" csirke alaplé akkor mivel tudnám helyettesíteni? :-) Lehet, hogy buta kérdés de nagyon kezd? f?z?cskéz? vagyok még... ui.: Nagyon sok finomságot találtam a receptjeid között! Üdv. Eszter

Petra

szia Stellus, leveskockával tudod helyettesíteni, de olyan egyszer? összedobni az alaplevet, hogy kár lenne m?ízekkel, mesterséges ízfokozókkal készíteni... szerintem üdv, Petra

Törölt felhasználó

Bocs, hogy beleszólok, de talán egy jó alternatíva lehet, a DM-ben lehet kapni tartósítószer mentes, és ízfokozó mentes leveskockát, zöldség, tyúkhús, és marhahúsosat is. Bár az eredetit én is el?nyben részesítem! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Köszi a tippet!

Törölt felhasználó

ezt megcsinálom, de köris rízsel jobban fog ízleni :D

arkantak

Ez egy nagyon fini cucc. Én szoktam még sült paradicsomot is hozzákeverni, nagyon finom és szottyos lesz t?le.

Picantéria

Nekünk nagyon bejött. Nagyon ízletes, és egész más mint a rizibizi. Én csak egy pici vörösbort raktam bele, mert nem volt fehérbor kéznél, de szerintem anélkül is príma. A szalonna nagyon jó bele.:)) Köszi a receptet.

HNiki86

Elkészítettem, els? rizottóm, de máskor is meg fogom csinálni. Fantasztikusan finom!

sivatag

Kedves Receptíró! Nagyon tetszik a recept, remek ételnek találom ezen recept alapján készítend? ételt. Még soha nem készítettem el (mivel csak most bukkantam a receptre). Holnap szeretném elkészíteni, de csak trappista sajtom van, bort pedig 1 dl miatt nem szeretnék fölbontani (mivel nincs, aki utána fölhörpintse az üvegben lév? maradékot),továbbá az alaplé megfelel? lehet-e leveskockából? További kérdésem, hogy csak frissen fogyasztható, vagy melegíthet? is? Ez a kérdésem leginkább a sajt miatt van, mivel tartok attól, hogy melegítéskor majd a sajt miatt keser?vé válik az étel?..Kedves Petra, nagyon más lesz az étel, ha a nálam meglév? alapanyagokból készítem? El?re is köszönöm a válaszodat.

Címlapról ajánljuk

További cikkek