r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomos-besameles rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rama
Gombás-paradicsomos-besameles rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 3738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9460 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7897.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    4806 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    3038 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    56761 micro
  • Lut-zea
    2523 micro
Összesen 3738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2118 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 138 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Darált gombás ragu

  1. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát egy serpenyőben, a hevített vajalternatíván lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát is.
  2. Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és füstölt pirospaprikával. Pár percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a ledarált gombát és összefogatjuk. Ráborítjuk a paradicsomkonzerv tartalmát és az aprított aszalt paradicsomot. Alaposan összekeverjük.
  4. Sózzuk-borsozzuk és 10-15 perc alatt készre főzzük.
  5. Felhasználásig félretesszük.

Besamel

  1. Egy kis gyorsforralóban megolvasztjuk a vajalternatívát, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát és megszórjuk rizsliszttel.
  2. Kissé lepirítjuk, majd felöntjük a rizstejjel, és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  3. Hozzáadjuk a reszelt növényi sajtot és egy kevés szerecsendiót. Sózzuk, borsozzunk és alaposan összekeverjük, hogy a "sajt" elolvadjon és ne legyen csomós.

Összeállítás

  1. A tésztát sós, forró vízben kifőzzük és leszűrjük.
  2. Egy sütőtál aljára először kenjünk egy keveset a besamelmártásból, majd erre jöhet egy réteg tészta, rá egy adag ragu elegyengetve, majd újabb adag besamel, tészta, ragu, és így tovább mégegyszer.
  3. A tetejét a maradék besamellel zárjuk. Szórjuk meg reszelt növényi sajttal és nyomkodjunk bele félbevágott koktélparadicsomokat.
  4. Előmelegített, 190 fokos sütőben 45-60 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben grillfokozaton süssük (ha van), hogy szép aranybarna legyen a teteje.
  5. Miután megsült, hagyjuk fél órát hűlni, majd tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31x21x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1624
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 27.

Receptkategóriák

Kényelmes és családbarát rakott tésztát készítettünk a hűvösebb hónapokra, a bekuckózás jegyében. A recept nem csak tej- és tojásmentes, de húst és glutént sem tartalmaz, helyette a gazdag, paradicsomos gombaragu és a növényi sajtos besamelmártás teszi tartalmassá és mégis könnyeddé az ételünket. A tetejét ropogós, aranybarnára sütöttük, és annyit elárulhatunk, hogy a rakottasunkat még a húsimádók is lelkesen fogyasztották itt a szerkesztőségben. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok benne csalódni!

Hozzávalók

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek