Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas tészta 3. - csőben sütve

Tonhalas tészta 3. - csőben sütve
Tonhalas tészta 3. - csőben sütve
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy telekre látogatásunk során főztük meg ezt az igazán laktató és egyszerű finomságot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A nagyon hal-imádók rakhatnak egész kis szardíniákat a tetejére, illetve a különböző sajtfélékkel lehet játszadozni az ízek kedvéért.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük.
  2. Ezalatt az apróra vágott hagymát  olajon megpirítjuk (a legjobb a tonhal olajában).
  3. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, ízlés szerint lehet egy-két cikk paradicsomot is belevágni. Ezeket jól összefőzzük, fűszerezzük, végül hozzáadjuk a tonhalkonzerveket,és az egészet átrottyantjuk.
  4. A megfőtt tésztát egy olajjal csepegtetett jénai tálba halmozzuk, és ráöntjük a tonhalas mártást, majd a tésztával összekeverjük.
  5. Végül sajtot szórunk a tetejére, egy-két olívabogyóval megbolondítjuk, és mehet a sütőbe. Amíg szép piros nem lesz a teteje, addig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 213
elküldve: 4
receptkönyvben: 587
elkészítve: 39/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyanyula

Mióta szakács: 2010.03.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas-paradicsomos-olajbogyós tészta sütőben sütve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edco
edco Sun, 2016-01-31 23:32

Nem rég találtam rá a receptre, de már vagy 4-szer megcsináltam. :) Nagyon szeretjük a tonhalat és ez nagyon finom egyszerű, gyors recept. Nem olcsó a tonhal miatt, de havonta- két havonta érdemes rááldozni, hogy a megszokott ízektől egy kicsit eltérjünk.
Első olvasásra kevésnek találtam a paradicsom szószt, de elég és nagyon finom. Nem csucsog a szószban, pont kiadja a tonhal fincsi ízét.
Köszi a receptet.

Naschkatze
Naschkatze Wed, 2015-12-02 21:14

Ez a tésztamennyiség sokkal több paradicsomkonzervet/sűrítményt bír el, mint ami a receptben van megadva, aki szaftosabban szereti, az tegyen hozzá több konzerv paradicsomot. Én reszeltem a szószba egy kis fokhagymát, s Toscana fűszerkeveréket is szórtam bele.

Klassz recept! :)

Ewcike
Ewcike Mon, 2014-03-17 15:42

Ma kipróbáltam , nagyon finom lett :)
Köszi a receptet!! :)

Jucmok
Jucmok Tue, 2012-03-13 21:55

Ma kipróbáltam a receptet, isteni finomra sikerült, a Páromnak és az Anyukámnak is nagyon ízlett, mindketten kétszer is szedtek belőle. :)
Sűrített paradicsom helyett viszont paradicsomlevet használtam, épp az volt itthon.
A Párom ebből visz holnap ebédre, alig várja, hogy holnap dél legyen. :))))))

moni21
moni21 Fri, 2012-03-09 00:32

Holnap szeretnem kiprobalni ezt a receptet! Ti milyen zoldfuszereket hasznaltatok hozza?

nanno
nanno Sun, 2012-02-12 07:39

Nagyon-nagyon finom! A múlt héten csináltam meg először, de a héten újra fent van a menüben :)
Aki szokott az Aldiban vásárolni, annak ajánlom az ott kapható tubusos sűrített paradicsomot. Nagy előnye, hogy annyit nyom ki belőle az ember, amennyire épp szüksége van.

Hobbigilda
Hobbigilda Wed, 2012-02-08 11:18

Nagyon finom lett, alig bírtuk abbahagyni :) Én még dobáltam bele néhány szem kapribogyót is.

Storno
Nyanyula / Storno Mon, 2012-01-30 09:42

Hu, bocsánat, de csak most láttam a kérdést. Remélem még nem romlott meg a konzerv :) Szerintem készíthető, variálható tetszés szerint.

davila
davila Thu, 2011-09-22 13:56

Ínycsiklandozó már a fotó is! Kérdésem: sztetek /zöldséges/ tonhalsaláta-konzervből is készíthetem? Csak mert két doboz figyel a polcon :)

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-12-15 13:08

Már többször készítettem, mert nagyon ízlik a családomnak. És tényleg igaz, hogy ami a sütőből jön és még sajtos is, csak jó lehet. Köszi még egyszer. :)))

Storno
Nyanyula / Storno Thu, 2010-11-18 10:51

Nálam alap szabály: ami a sütőből jön ki, főleg ha sajt van a tetején, rossz nem lehet! :)

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-11-18 10:47

A tonhalas tésztát nagyon szeretjük, de sütőben még nem készítettem. Most kipróbálom. Nagyon tetszenek a receptjeid. Köszönöm a remek ötletet. Üdv. Edit.

883
makaróni 50 dkg
tonhalkonzerv 320 g
konzerv paradicsom 140 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy fej
zöldfűszer 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg
fekete olajbogyó 10 dkg
olívaolaj 2 ek